China a creat primul copil AI

China a creat primul copil AI
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 feb 2024

Institutul pentru Inteligență Artificială Generală din Beijing a prezentat în cadrul Expoziției Frontiers of General Artificial Intelligence Technology, care a avut loc a Beijing în perioada 28-29 ianuarie, prima entitate virtuală de inteligență artificială din lume.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Tong Tong (Fetiță) poate explora mediul înconjurător, poate arăta emoții umane și își poate atribui singură diverse sarcini, spun cercetătorii care au creat-o.

În cadrul expoziției, aceasta a putut fi văzută punând o fotografie înrămată pe un perete și potrivind-o până stă dreapta.

Facebook: Dintr-o cameră de cămin de la Harvard la un fenomen global CITEȘTE ȘI Facebook: Dintr-o cameră de cămin de la Harvard la un fenomen global

De asemenea, când a fost vărsat lapte pe jos, aceasta s-a apucat singură să-l spele, arătând că este capabilă să interpreteze singură acțiunile oamenilor.

Cercetătorii scot în evidență faptul că identitatea virtuală pe care au creat-o își poate stabili singură sarcinile în funcție de ceea se întâmplă în jur.

Raportat la inteligența artificială generală, cercetătorii spun că Fetiță are comportamentul unui copil de 3-4 ani, deși curățatul laptelui pare chiar o aptitudine de o vârstă mai înaintată.

Liderul echipei de cercetători care au creat entitatea, Zhu Songchun, s-a întors în China după ce a lucrat vreme de 28 de ani în Statele Unite la UCLA.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
copil
ai
identitatea virtuală