China limitează la 3 ore pe săptămână durata alocată de minori jocurilor video online

China limitează la 3 ore pe săptămână durata alocată de minori jocurilor video online
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2021

China a anunțat că va interzice minorilor să aloce mai mult de trei ore pe săptămână jocurilor video online, în contextul unui obiectiv deja stabilit ce vizează combaterea dependenței tinerilor din această țară, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Unii dintre copiii chinezi petreceau până acum zile întregi în fața dispozitivelor lor mobile, scrie Agerpres.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Fenomenul este criticat de mai mult timp în China din cauza consecințelor sale negative: scăderea acuității vizuale, impact asupra rezultatelor școlare, absența activității fizice și risc de dependență.

Reglementările chineze interziceau deja minorilor să acceseze jocuri online între orele 22:00 și 08:00.

Autoritatea de reglementare pentru audiovizual, sector editorial și radiodifuziune a anunțat luni că tinerii chinezi cu vârste mai mici de 18 ani nu vor mai putea să se joace online decât o singură oră pe zi și că acest lucru va fi posibil doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică - adică maximum trei ore pe săptămână.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

În plus, minorii chinezi vor putea să se joace online "doar între orele 20:00 și 21:00", precizează același document.

În celelalte zile ale săptămânii, jocurile video online vor deveni inaccesibile pentru tinerii cu vârste sub 18 ani. În timpul vacanțelor școlare, ei vor putea să se joace online o oră pe zi.

Pentru a îi împiedica pe minorii chinezi să evite noua interdicție, aceștia din urmă vor putea să se conecteze online doar în baza unui act de identitate.

Calendarul de aplicare al acestei măsuri nu a fost precizat. Noua reglementare se aplică a priori doar jocurilor video online, nu și în cazul jocurilor care nu necesită acces la internet.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

La începutul lunii august, un influent cotidian guvernamental a publicat un articol în care se afirma că jocurile video au devenit "un opiu mintal".

Articolul critica mai ales compania Tencent, lider al acestui sector de activitate, și popularul ei joc online "Honor of Kings", care numără peste 100 de milioane de utilizatori activi în fiecare zi.

La presiunea opiniei publice, compania chineză Tencent, care impunea deja limitări ale timpului de joacă și recunoașterea facială a utilizatorilor pentru a îi împiedica pe tinerii sub 18 ani să se joace online în timpul nopții, și-a înăsprit și mai mult regulamentele.

De acum înainte, Tencent limitează accesul la jocurile sale la doar o oră pe zi pentru minorii chinezi.

Aceste măsuri au fost luate într-o perioadă în care autoritățile chineze se arată deosebit de intransigente față de practicile utilizate de giganții din domeniul online.

Mai multe grupuri din acest sector au fost criticate în ultimele luni pentru practici care erau până acum tolerate și răspândite pe scară largă, mai ales în domeniul datelor personale și în cel al drepturilor utilizatorilor.

Jocurile video reprezintă în China o importantă sursă financiară: aceste produse au generat o cifră de afaceri de 17 miliarde de euro doar în primul semestru al anului 2021. 

viewscnt
Afla mai multe despre
china
jocuri video online