Co-fondatorul OnePlus, Carl Pei, a părăsit compania

Co-fondatorul OnePlus, Carl Pei, a părăsit compania
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 oct 2020

Carl Pei, co-fondatorul producătorului chinez OnePlus, a dispărut “peste noapte” din structura organizatorică postată pe site-ul companiei, iar surse interne confirmă plecarea acestuia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

OnePlus, unul dintre primele branduri de smartphone-uri care s-a diferențiat prin vânzarea unor “aproape flagship-uri” la prețuri mult mai mici decât concurența, a rămas fără unul din membrii fondatori.

Compania chineză a fost înființată în decembrie 2013 de către Carl Pei și Pete Lau, doi foști angajați ai Oppo. Acum, Carl Pei părăsește corabia, lăsând-o pe mâna lui Pete Lau.

A fost inaugurat muzeul temelor de Winamp CITEȘTE ȘI A fost inaugurat muzeul temelor de Winamp

Imediat după ce informația a devenit publică, Carl Pei a anunțat că a plecat pentru a-și înființa propria companie, fără să specifice ce va face și ce va vinde viitoare companiei. Este foarte posibil să fie vorba aceeași gamă de activitate ca OnePlus.

În locul lui Pei va fi promovată Emily Dai, cea care se ocupa până acum de operațiunile din India ale companiei.

Surse anonime vorbesc despre o luptă pentru putere între cei doi co-fondatori, în ultima vreme, luptă câștigată, din câte se pare, de Pete Lau.

Carl Pei a fost figura publică a companiei în ultimii ani, el prezentând evenimentele de lansare ale produselor noi și având mult mai multă influență decât Lau în regiunile în care se vorbește limba engleză.

Plecarea lui Pei vine la puțin timp după ce OnePlus a lansat o nouă serie de smartphone-uri de clasă mijlocie, sub brandul Nord.

viewscnt
Afla mai multe despre
oneplus
carl pei