Comisia Europeană a discutat o versiune revizuită a proiectului de eliminare a taxelor de roaming până în iunie 2017

Comisia Europeană a discutat o versiune revizuită a proiectului de eliminare a taxelor de roaming până în iunie 2017
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2016

Membrii Comisiei Europene au discutat miercuri o versiune revizuită a proiectului ce include regulile necesare pentru eliminarea taxelor de roaming până în iunie 2017, a anunțat Executivul UE într-un comunicat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit Colegiului de comisari, nu trebuie să existe limite impuse consumatorilor europeni privind durata sau volumul apelurilor în UE, scrie News.ro.

„Parlamentul și Consiliul au fost de acord cu propunerea noastră de a elimina taxele de roaming pentru călătorii din UE. Împreună trebuie să asigurăm prețuri mici pentru utilizatorii din toată Europa, pentru a folosi din plin noile servicii mobile. Consumatorii europeni nu ar accepta altceva”, a declarat comisarul pentru piața digitală unică, Andrus Ansip.

„Proiectul de reguli de astăzi (miercuri – n.r.) asigură faptul că putem elimina taxele de roaming din 15 iunie 2017, pentru toți oamenii care călătoresc periodic în UE, asigurând în același timp că toți operatorii au instrumentele necesare pentru a se apăra împotriva abuzării de aceste reguli”, a explicat comisarul pentru economia și societatea digitală, Günther H. Oettinger.

Printre regulile discutate se numără faptul că toți cei care folosesc o cartelă SIM dintr-un stat membru în care au rezidență sau cu care au legături stabile să își poată folosit dispozitivele mobile în orice țară UE în aceleași condiții ca în statul de unde au cartela.

Finanțe: Firmele care își recapătă codul de TVA vor putea refactura cu taxă pentru perioada în care și-au pierdut acest drept CITEȘTE ȘI Finanțe: Firmele care își recapătă codul de TVA vor putea refactura cu taxă pentru perioada în care și-au pierdut acest drept

Printre „legăturile stabile” luate în calcul se află locul de muncă, expați care merg frecvent în țările de origine sau studenți Erasmus.

Europenii vor plăti prețuri egale cu cele din țara de origine atunci când sună, trimit SMS-uri sau intră online de pe telefoanele mobile. În plus, ei vor avea acces complet la alte servicii disponibile în cadrul abonamentelor lor.

Colegiul Comisarilor va adopta propunerea finală până pe 15 decembrie 2016, după ce se va consulta cu BEREC (Body of European Regulators in Electronic Communications), cu statele membre și cu toate părțile interesate. 

viewscnt
Afla mai multe despre
roaming