Comisia Europeană: Preluarea companiei de servicii cloud Vmware de către Broadcom poate limita concurența

Comisia Europeană: Preluarea companiei de servicii cloud Vmware de către Broadcom poate limita concurența
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2023

Comisia Europeană a declarat că oferta de 61 de miliarde de dolari făcută de producătorul american de cipuri Broadcom pentru preluarea companiei de servicii de cloud computing VMware ar putea restricționa concurența pe piață pentru anumite componente hardware, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Comisia a declarat că a informat Broadcom cu privire la obiecția sa conform căreia acordul ar putea restrânge concurența pe piețele globale pentru furnizarea de așa-numitele adaptoare gazdă pentru canal de fibră (FC HBA) și adaptoare de stocare, prin limitarea accesului hardware-ului concurenților la software-ul VMware, scrie News.ro.

Microsoft extinde disponibilitatea serviciului PC Game Pass CITEȘTE ȘI Microsoft extinde disponibilitatea serviciului PC Game Pass

Broadcom a spus că rămâne încrezător că autoritățile de reglementare vor concluziona în cele din urmă că preluarea nu prezintă probleme de concurență și a spus că se așteaptă să încheie acordul ”în anul fiscal 2023”.

Obiecțiile UE urmează unei investigații asupra acordului, deschisă în decembrie anul trecut, din cauza temerilor că preluarea ar oferi Broadcom posibilitatea de a restrânge concurența pe piață pentru anumite componente hardware care interoperează cu software-ul VMware.

Surse au declarat pentru Reuters, în februarie, Broadcom urmează să primească un avertisment antitrust al UE cu privire la posibilele efecte anticoncurențiale ale ofertei sale de preluare a VMware. Broadcom are posibilitatea de a răspunde la obiecțiile Comisiei și de a solicita o audiere orală.

viewscnt
Afla mai multe despre
vmware
broadcom