Continuă să crească traficul site-urilor care piratează conținut

Continuă să crească traficul site-urilor care piratează conținut
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 feb 2022

Traficul site-urilor care găzduiesc conținut piratat a crescut în primele nouă luni ale anului trecut cu 16% față de aceeași perioadă din 2020.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Site-urile care facilitează accesul la conținut piratat - filme, seriale, cărți, muzică, software - au înregistrat 132 de miliarde de vizite în primele trei trimestre din 2021, conform unui studiu Akamai.

Comparativ cu primele trei trimestre din 2020, traficul acestor site-uri a crescut cu 16% și, în același timp, l-a depășit pe cel înregistrat pe întreg parcursul anului anterior.

FOTO Pagini false de social media îi vizează pe utilizatorii interesați să investească în criptomonede CITEȘTE ȘI FOTO Pagini false de social media îi vizează pe utilizatorii interesați să investească în criptomonede

În ceea ce privește conținutul, serialele TV sunt, de departe, cea mai piratată categorie. Cu 67 de miliarde de vizite, serialele TV reprezintă 50% din întreg conținutul disponibil pe aceste site-uri.

Urmează cărțile și documentele (23%), filmele (11%), muzica (8%) și aplicațiile (7%).

Loki și WandaVision, ambele disponibile pe Disney+, sunt cele mai piratate seriale. La filme, clasamentul este condus de “Godzilla vs. Kong” și “Zack Snyder’s Justice League”.

viewscnt
Afla mai multe despre
trafic
piraterie
seriale
filme
muzica
software
cărți