Coronavirusul va afecta veniturile Apple

Coronavirusul va afecta veniturile Apple
scris 18 feb 2020

Veniturile Apple din al doilea trimestru al acestui an fiscal vor avea de suferit de pe urma coronavirusului.

Într-o conferință extraordinară cu investitorii, Apple a avertizat că nu-și va putea atinge propriile predicții pentru Q2. Iar asta strict din cauza efectelor create de coronavirus.

În primul rând, din cauza măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii virusului, stocurile pentru iPhone sunt limitate la nivel global.

Furnizorii de componente pentru iPhone, deși au început să-și redeschidă unitățile, o fac mult mai lent decât se anticipa. Ca urmare, în unele regiuni Apple nu va putea satisface cererea.

Orange Money lansează opțiunea de transferuri valutare în aplicația mobilă CITEȘTE ȘI Orange Money lansează opțiunea de transferuri valutare în aplicația mobilă

În al doilea rând, vânzările sunt afectate direct în China din cauza magazinelor închise. Apple spune că a început să-și redeschidă magazinele, dar procesul decurge încet din considerente legate tot de coronavirus.

Toate acestea vor afecta negativ veniturile Apple din trimestrul care se va închide în martie. Conferința extraordinară a fost organizată pentru ca aceste informații să le fie comunicate investitorilor.

Cu aceeași ocazie, Apple a spus va crește sumele de bani pe care le donează pentru lupta împotriva coronavirusului, însă nu a dat o cifră concretă în acest sens.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
apple
iphone
coronavirus