Cum să revoluționezi piața muncii din industria tech? Întrebarea la care Călin Lupșan a gasit răspunsul

Cum să revoluționezi piața muncii din industria tech? Întrebarea la care Călin Lupșan a gasit răspunsul
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 27 mar 2023

„Misiunea noastră este revoluționarea procesului de recrutare în domeniul tehnologiei, făcându-l mai eficient și mai accesibil atât pentru angajatori, cât și pentru cei care caută un loc de muncă potrivit.”

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Am avut ocazia să discut cu Călin Lupșan, CEO și fondator al companiei Intelactsoft (Intelligence Act SRL) și angel investor in mai multe start-upuri de tehnologie, despre noua lor platformă de recrutare bazată pe AI, INCTRL (inctrl.ai) și despre tendințele actuale ale pietei muncii in industria tech.

Tehnologia și digitalizarea au avut un impact major asupra lumii în ultimii ani, în special în perioada pandemiei COVID-19 care a accelerat aceste tendințe și le-a amplificat influența asupra societății și economiei. În contextul pandemiei, tehnologia a jucat un rol si mai important în menținerea activităților economice, sociale și educaționale, producand o serie de schimbări semnificative in recrutare dar si in modul in care oamenii de IT isi desfasoara munca. Lucrul remote și utilizarea tehnologiei pentru interacțiunile de munca au devenit noile norme agreate cumva universal.   

Inspirat de aceste schimbări și de nevoia de a inova, Calin, a decis să creeze platforma INCTRL, care își propune să ofere un nou standard in modul in care companiile si oamenii de IT interactioneaza.

Călin Lupșan, CEO și fondator al companiei Intelactsoft

Călin Lupșan, CEO și fondator al companiei Intelactsoft

Platforma INCTRL utilizează inteligența artificială pentru a ajuta angajații să își creeze profilul profesional in platforma automat si pentru procesul de maching.

Pe de altă parte, companiile beneficiaza de INCTRL pentru a găsi, preselecta candidați potriviți și a eficientiza semnificativ procesul de recrutare.

Pandemia a accelerat nevoia de flexibilitate si de colaborare digitala, si prin consecinta de un nou tip de relatie angajat-angajator.

Ce îl face fericit pe un angajat din industria tech?

„Angajații din industria tech sunt de obicei pasionați de tehnologie și doresc să lucreze la proiecte care îi provocă și îi stimulează permanent. Totodata flexibilitatea în muncă în industria tech este o necesitate, programul standard de lucru “9 to 5” nu este întotdeauna potrivit pentru toată lumea. Unii oameni sunt mai productivi în orele dimineții, în timp ce alții preferă să lucreze seara târziu.

Pentru a satisface nevoile angajaților și a menține productivitatea ridicată, companiile trebuie să ofere o flexibilitate în programul de lucru și să permită angajaților să își aleagă zilele si orele în care pot lucra cel mai eficient.

Cum pot companiile să asigure un echilibru între joburile disponibile și forța de muncă existentă?

Pentru a asigura nevoia de resurse specializate pentru companii, Călin Lupșan sugerează că este important ca acestea să se adapteze la nevoile oamenilor de IT si noilor realitati in modul de lucru.

Cum răspunde platforma Inctrl.ai nevoilor din acest context?

„Cred cu tărie că ultimii ani, ne-au învățat lecții valoroase despre cum să privim viitorul muncii iar adevărul este că procesul clasic de recrutare precum si munca asa cum o stim, in format 9 to 5 nu mai este soluția potrivită pentru angajatii din IT.

Mihai la 25 de ani are nevoi complet diferite de Mihai la 36 de ani. Nevoia de echilibru între muncă și timpul liber, dar si nevoile personale ale lui Mihai in diferite stadii ale vietii reprezinta raspunsul pentru o relatie profesionala de succes. Pentru asta am creat INCTRL, sa ajutam oamenii de IT si companiile sa poata gestiona corect si eficient nevoile”.

Intelactsoft (Intelligence Act SRL) este o companie 100% românescă din domeniul IT, specializată în transformare digitală, dezvoltare de software și soluții pentru managementul datelor (business intelligence, advanced analytics si data warehouse).

Prin dezvoltarea platformei INCTRL, compania demonstrează încă o dată angajamentul său de a fi la vârful tehnologiei și de a oferi soluții inovatoare pentru problemele reale ale clienților săi.

Titlul proiectului: INCTRL – Platformă de recrutate si gestiune contractori

Editorul materialului (beneficiarul proiectului): Intelligence Act SRL

Data: 27 martie 2023

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014–2020.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Contact

CĂLIN LUPȘAN, CEO

0374 927 933

office@intelactsoft.com

viewscnt
Afla mai multe despre
călin lupșan
recrutare