Datele a 267 milioane de utilizatori Facebook, expuse online

Datele a 267 milioane de utilizatori Facebook, expuse online
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 dec 2019

2019 se încheie pentru Facebook în nota generală, cu un nou incident adus la iveală, care va face utilizatorii rețelei sociale să se gândească de două ori ce informații oferă gigantului american care-i urmărește în permanență.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-o bază de date stocată online și lipsită de orice măsură elementară de protecție, au fost descoperite datele personale a nu mai puțin de 267 milioane de utilizatori Facebook.

Specialiștii în securitate cibernetică de la Comparitech, care au făcut descoperirea, spun că baza de date conținea date complete de identificare pentru cei mai mulți utilizatori, inclusiv numele complet și numărul de telefon.

Pentru că nu era protejată nici cu o banală parolă, baza de date putea fi accesată de către orice persoană care ar fi descoperit-o.

O vulnerabilitate WhatsApp periclitează toți participanții la grupurile de discuții CITEȘTE ȘI O vulnerabilitate WhatsApp periclitează toți participanții la grupurile de discuții

Din momentul în care cei de la Comparitech au contactat compania care gestiona serverele și cel în care aceasta a dispărut, au trecut două săptămâni.

Aceeași bază de date a fost descoperită și pe un forum de hackeri, unde a fost postată pentru a putea fi descărcată de utilizatorii înregistrați.

Facebook spune că a început să investigheze incidentul și crede că scurgerea de informații ar fi survenit înaintea modificărilor implementare în ultimii ani pentru îmbunătățirea intimității utilizatorilor.

În urmă cu doar trei luni a fost scos la iveală ultimul eveniment major similar. La fel ca și acum, era vorba tot de o bază de date, dar care conținea 419 milioane de înregistrări.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
hackeri
intimitate
baza de date