Facebook recunoaște: urmărește permanent unde se află utilizatorii, indiferent dacă au activat sau nu geolocalizarea

Facebook recunoaște: urmărește permanent unde se află utilizatorii, indiferent dacă au activat sau nu geolocalizarea
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 dec 2019

Facebook a recunoscut că strânge informații despre locul unde se află fiecare dintre utilizatorii săi în permanență, din rațiuni de securitate și în scopuri publicitare, indiferent dacă aceștia au activat sau nu geolocalizarea pe dispozitivele lor, transmite miercuri AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

'Chiar dacă cineva nu își activează datele de localizare, Facebook poate totuși să determine parțial amplasamentul lor, datorită informațiilor pe care le furnizează prin diferitele activități și conexiunile lor la diferitele noastre servicii', afirmă Facebook într-o scrisoare trimisă către doi senatori americani pe 12 decembrie și postată marți pe Twitter.

Democratul Chris Coons și republicanul Josh Hawley au adresat gigantului rețelelor sociale o scrisoare în urmă cu aproape o lună pentru a cere informații despre modul în care acesta colectează acest tip de date, scrie Agerpres.

Liviu Drăgan atrage investitori în startup-ul Druid, pe care îl evaluează la peste 8 milioane euro CITEȘTE ȘI Liviu Drăgan atrage investitori în startup-ul Druid, pe care îl evaluează la peste 8 milioane euro

"Suntem preocupați de eventualitatea că Facebook ar putea să nu le ofere utilizatorilor săi nivelul de control (asupra datelor lor) pe care parametrii îl lasă să se înțeleagă", au scris senatorii, înainte de a adresa întrebări directe.

"Facebook recunoaște", a reacționat Josh Hawley marți, partajând un tweet al unei jurnaliste de la The Hill, care a publicat primele trei pagini ale scrisorii.

"Chiar dacă vă dezactivați opțiunea 'position', ei continuă să vă urmărească amplasamentul pentru a face bani (trimițându-vă reclame)', adaugă senatorul. 'Nu aveți control asupra informațiilor voastre personale. (...) De aceea Congresul trebuie să acționeze", mai spune el.

În SUA, doar statul California a ratificat o lege privind protecția vieții private și a datelor personale ale consumatorilor. Numeroși reprezentanți cer o lege federală pe această temă.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
localizare