Datele personale a 7,8 milioane de abonați pentru servicii de telecomunicații din SUA au fost furate de hackeri

Datele personale a 7,8 milioane de abonați pentru servicii de telecomunicații din SUA au fost furate de hackeri
scris 18 aug 2021

Operatorul american de telecomunicații T-Mobile a anunțat miercuri că o investigație referitoare la un atac al hackerilor împotriva sistemelor sale informatice arată că au fost furate date personale aparținând unor 7,8 milioane de abonați din SUA, transmite Reuters.

Compania a aflat despre acest atac la sfârșitul săptămânii trecute, după ce un forum online a susținut că datele personale ale utilizatorilor serviciilor T-Mobile au fost compromise.

De asemenea, au mai fost furate date referitoare la 850.000 de clienți prepaid (cu cartele preplătite) și informații referitoare la peste 40 de milioane de foști și posibili viitori clienți.

Compromiterea datelor include numele și prenumele, datele nașterii, numerele de asigurări sociale și informații privind permisele de conducere ale clienților, a arătat T-Mobile, care a adăugat că nu există indicii că ar fi fost accesate și informații privind detaliile financiare.

Operatorul de telecomunicații a recunoscut luni producerea atacului informatic împotriva sa, afirmând că punctul de intrare utilizat pentru accesarea datelor a fost închis.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
date
furt