Descoperire după hack-ul Facebook- Mark Zuckerberg folosește Signal

Descoperire după hack-ul Facebook- Mark Zuckerberg folosește Signal
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 apr 2021

Șeful Facebook, Mark Zuckerberg, este unul dintre utilizatorii Signal, dar probabil nu a renunțat, încă, la WhatsApp.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Hack-ul Facebook reieșit recent la iveală, prin care au fost expuse datele a peste jumătate de miliard de utilizatori, a scos la iveală o altă informație interesantă: Mark Zuckerberg are cont de Signal.

Contul de Signal al lui Mark Zuckerberg a fost aflat după ce chiar datele CEO-ului Facebook au fost descoperite printre cele postate recent pe un forum de hacking. A fost suficientă o simplă căutare după numărul de telefon.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Dincolo de noianul de glume care au invadat deja rețele sociale, faptul că Zuckerberg are cont de Signal nu ar trebui să reprezinte ceva foarte ieșit din comun. Este normal ca șeful Facebook să vadă cum funcționează produsele concurente. În fapt, creșterea Facebook se datorează și copierii concurenței.

Facebook spune că incidentul recent nu a survenit ca urmare a unui hack propriu-zis. Atacatorul s-ar fi folosit de o vulnerabilitate a funcției de importare a contactelor, vulnerabilitate care ar fi fost rezolvată în august 2019.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

Chiar și așa, cele 533 de milioane de înregistrări, care acoperă utilizatori din 106 țări și includ de la numere de telefon și email-uri, la adrese personale, reprezintă un set nou de date, care nu se suprapune cu niciunul din numeroasele seturi vechi, obținute pe baza altor probleme ale rețelei sociale.

Oricine poate verifica dacă propriile date personale au fost furate, intrând pe HaveIBeenPwned și căutând după adresa de email folosită.

viewscnt
Afla mai multe despre
mark zuckerberg
signal
facebook