Dell va plăti aproape 67 miliarde dolari pentru preluarea EMC, în cea mai mare tranzacție din industria IT

Dell va plăti aproape 67 miliarde dolari pentru preluarea EMC, în cea mai mare tranzacție din industria IT
scris 12 oct 2015

Dell, al treilea mare producător de calculatoare personale la nivel mondial, va plăti aproape 67 miliarde de dolari pentru achiziția companiei americane de stocare a datelor EMC Corporation (EMC), o tranzacție record în industria tehnologică, au anunțat cele două companii luni.

Dell va plăti echivalentul a aproximativ 33,15 dolari pentru fiecare acțiune EMC. Tranzacția include o componentă în numerar de 24,05 dolari/acțiune, iar diferența va fi acoperită printr-un tip special de acțiuni, denumite tracking stock, care urmăresc evoluția la bursă a participației de 80% pe care EMC o deține la producătorul de software pentru cloud computing VMware.

Compania rezultată în urma tranzacției va fi cea mai mare companie privată din domeniul tehnologic la nivel global și va fi condusă de fondatorul și directorul general al Dell, magnatul american Michael Dell.

Prețul oferit de Dell este cu aproximativ 27% mai mare decât cotația la care se tranzacționau titlurile EMC săptămâna trecută, înainte de apariția primelor informații referitoare la potențiala achiziție.

În funcție de închiderea de vineri, EMC (inclusiv participația la VMware) avea o capitalizare de 53,4 miliarde dolari.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
dell
emc
tranzactie
preluare