Două dintre practicile Apple, declarate anticoncurențiale în Marea Britanie

Două dintre practicile Apple, declarate anticoncurențiale în Marea Britanie
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 iun 2022

În urma unei investigații, Marea Britanie a declarat ca fiind anticoncurențiale două dintre regulile impuse de Apple dezvoltatorilor pentru acceptarea aplicațiilor în App Store.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Practicile Apple și Google sunt investigate și vizate de viitoare reglementări în mai multe regiuni ale lumii, inclusiv Uniunea Europeană și Statele Unite. Însă, între timp, Marea Britanie a dat deja un verdict în două cazuri dintr-o investigație mai amplă.

Una dintre regulile declarate anticoncurențiale este cea care interzice aplicațiile de streaming pentru jocuri.

Cipurile Apple M1 au o vulnerabilitate ce nu poate fi reparată CITEȘTE ȘI Cipurile Apple M1 au o vulnerabilitate ce nu poate fi reparată

Conform regulilor Apple, toate jocurile trebuie livrate prin App Store. Dezvoltatorii nu pot furniza jocuri prin intermediul propriilor servere, ceea ce înseamnă că pe iOS nu pot exista aplicații de streaming pentru jocuri.

Regula Apple este cu atât mai bizară, cu cât streaming de filme și seriale este permis, Disney, HBO, Netflix, și restul neavând nicio problemă în a-și publica aplicațiile în App Store.

A doua regulă declarată anticompetitivă este cea care impune folosirea WebKit. Toate browser-ele web de iOS sunt obligate să folosească motorul WebKit, dezvoltat de Apple, dacă vor să fie disponibile pe această platformă.

Asta înseamnă că performanțele browser-elor reviale sunt limitate de capacitățile motorului de randare construit de Apple. Compania a justificat această decizie prin considerente de securitate.

Cele două decizii fac parte dintr-o investiție aflată încă în desfășurare în Marea Britanie, iar Autoritatea pentru Concurență și Piețe de aici încă nu a anunțat măsurile împotriva acestor practici.

O investigație similară vizează și politicile impuse de Google pentru Play Store și Android.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
marea britanie
app store
webkit
streaming
jocuri