După crima din SUA transmisă live, Facebook angajează 3.000 de persoane care să monitorizeze conținutul violent sau ilegal

După crima din SUA transmisă live, Facebook angajează 3.000 de persoane care să monitorizeze conținutul violent sau ilegal
scris 3 mai 2017

Facebook va angaja, în următorul an, 3.000 de persoane la nivel global care să monitorizeze conținutul marcat de utilizatori ca fiind nepotrivit sau ilegal, a anunțat Mark Zuckerberg, fondatorul și CEO-ul companiei, într-un mesaj pe rețeaua socială.

În prezent, echipa care se ocupă de această problemă are 4.500 de angajați, însă nu face față volumului de conținut violent distribuit de unii utilizatori.

Recent, un bărbat din SUA a împușcat o altă persoană și a transmis momentul, live, pe Facebook. Filmarea crimei a rămas disponibilă timp de două ore pe platforma de socializare, fiind ulterior ștearsă de Facebook. Acesta nu este singurul caz de crimă transmisă în direct pe Facebook. De la lansarea serviciului de conținut video live, au existat utilizatori care au filmat și împărtășit pe Facebook scene de viol, crime, sinucideri și altele de acest fel.

“Dacă vrem să construim o comunitate sigură, este nevoie să răspundem rapid”, a spus Zuckerberg.

Facebook și Google, fraudate cu peste 100 milioane dolari de un lituanian CITEȘTE ȘI Facebook și Google, fraudate cu peste 100 milioane dolari de un lituanian

Săptămâna trecută, Facebook a fost înștiințată că o persoană dintr-o filmare distribuită în direct plănuiește să se sinucidă.

“Am anunțat imediat autoritățile, care au reușit să prevină sinuciderea. În alte cazuri, nu am fost așa de norocoși”, a afirmat Zuckerberg.

Facebook intenționează să facă mai ușor procesul de notificare legat de conținutul care nu este în concordanță cu politicile rețelei, astfel încât compania să poată reacționa în timp util în situații grave.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
zuckerberg
angajati
continut
live
video
violent