EXCLUSIV Israelienii de la Speed Value, care au lansat unul dintre marii furnizori de soluții de testare IT la nivel global, cumpără un producător român de software

EXCLUSIV Israelienii de la Speed Value, care au lansat unul dintre marii furnizori de soluții de testare IT la nivel global, cumpără un producător român de software
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 10 iul 2023

Compania israeliană Speed Value a cumpărat 65% din acțiunile producătorului român de software Code Agile, un business anul trecut de 4,58 milioane de lei. Acțiunile au fost vândute de Octavian George Cimpu și Cătălin Marian Crăciun, care au cedat fiecare o participație de 32,5%. După tranzacție, cei doi acționari fondatori au rămas fiecare cu o cotă de 17,5%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

"Am cedat 65% din acțiuni unui grup mare din Israel, în spatele cărora se află niște oameni cu o experiență foarte mare în lumea IT. Cu acest parteneriat ne-am asigurat un flux continuu de proiecte", a declarat pentru Profit.ro directorul general al Code Agile Brașov, Octavian Cimpu.

Administratorul eMAG a fost amendat în urma unor plângeri ale unor clienți din Ungaria CITEȘTE ȘI Administratorul eMAG a fost amendat în urma unor plângeri ale unor clienți din Ungaria

Code Agile furnizează servicii din sfera mobile și web, de la aplicații native până la cross-platform și de la simple site-uri de promovare până la platforme enterprise.

"Nu avem o nișă anume, deservim orice business din orice industrie care are nevoie să se digitizeze", a mai spus Cimpu.

Tranzacție - Bitdefender cumpără în Singapore CITEȘTE ȘI Tranzacție - Bitdefender cumpără în Singapore

Compania a fost înființată în anul 2015 de Octavian George Cimpu - 33,33%, Gabriel Lupu - 33,33% și Cătălin Marian Crăciun - 33,34% în orașul Panciu (județul Vrancea), fiind autorizată să desfășoare activități de realizare a soft-ului la comandă.

Ulterior, Code Agile și-a mutat sediul în Brașov, iar Gabriel Lupu a vândut acțiunile către Octavian George Cimpu - 50% și Cătălin Marian Crăciun - 50%.

Anul trecut, afacerile firmei au crescut cu 64%, la 4,58 milioane de lei, iar profitul net a urcat la 1,21 milioane de lei, de la 916.649 lei în 2021.

Nou jucător: cBrain intră în România. “Un briceag elvețian” pentru digitalizarea guvernului CITEȘTE ȘI Nou jucător: cBrain intră în România. “Un briceag elvețian” pentru digitalizarea guvernului

Speed Value a fost înființată în 2019 de Eyal Zilberman și Tali Shem Tov, fondatorii Qualitest, astăzi printre principalii furnizori de soluții de testare software la nivel global, afacere vândută în 2019 pentru 420 milioane dolari.

Compania este specializată în furnizarea de soluții IT în domeniile digital și cloud.

În 2022, afacerile companiei au atins 20 milioane de dolari. Mai multe detalii despre compania israeliană AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
speed value
code agile
tranzactie