Facebook afișează mai puțină politică

Facebook afișează mai puțină politică
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 sep 2021

Cea mai mare rețea socială face un pas important în direcția limitării conținutului politic văzut de utilizatorii săi, după un experiment care a avut rezultate pozitive.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Facebook a decis să extindă un experiment început în urmă cu mai multe luni, care va duce la reducerea vizibilității conținutului politic în cadrul platformei sociale.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

După semnalele pozitive ale experimentului lansat inițial pentru un număr limitat de utilizatori, acum, Facebook activează schimbările în mai multe țări, printre care Spania, Suedia și Irlanda.

Experimentul aduce o nouă schimbare algoritmului care stabilește postările văzute de utilizatori. Acesta va lua în calcul eventualele reacții negative pe care utilizatorii le pot avea față de postările politice.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Schimbarea va duce, automat, la scăderea traficului pe care platforma socială îl trimite publicațiilor care scriu despre afacerile publice, cum recunosc chiar cei de la Facebook.

În ciuda faptului că, prin prisma like-urilor și a share-urilor, este evident că politica este domeniul în care utilizatorii se implică cel mai mult, Facebook insistă că aceasta este doar o parte mică din experiența oamenilor, reprezentând, în prezent, 6% din conținutul văzut de utilizatori.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Problema Facebook cu politica vine din faptul că nu a reușit să găsească o modalitate bună de moderare și, din această cauză, a fost implicată în numeroase controverse, fiind criticată frecvent inclusiv de politicieni.

Soluția Facebook în cazul acestei probleme pare să fie limitarea vizibilității conținutului politic și, automat, a manipulărilor și informațiilor false împotriva cărora a fost acuzată că nu face suficient.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
politică