Facebook - haos la sediul companiei. Una dintre cele mai mari căderi ale sistemului

Facebook - haos la sediul companiei. Una dintre cele mai mari căderi ale sistemului
scris 4 oct 2021

Haos este sesizat la sediul companiei Facebook, deoarece ar fi căzut și toate canalele de comunicare internă, conform AFP.

UPDATE Sistemul și-a revenit în jurul orei 00.50, ora României, după aproape 8 ore de probleme în funcționare.

Experții în securitate care monitorizează situația afirmă că aceasta ar putea să fi fost declanșată de o eroare de configurație, rezultat al unei erori interne, deși sabotajul din partea unui angajat al Facebook ar fi teoretic posibil.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Acțiunile companiei au scăzut cu 5%.

O exploatare a unei vulnerabilități de către terțe părți este considerată puțin probabilă în acest moment. Un atac DoS (denial-of-service) care să copleșească unul dintre cele mai mari site-uri din lume ar necesita o coordonare fără precedent din partea unor hackeri sau rețele infracționale din întreaga lume sau o tehnică neîncercată până acum, arată Hotnews.

Un expert din cadrul firmei de securitate Netsout, Roland Dobbins, a declarat, citat de CNN, că Facebook va încerca probabil să încerce o recuperare graduală a serviciilor sale și că acest lucru ar putea să dureze până când informațiile să fie propagate la nivel mondial.

Facebook a trimis o mică echipă de tehnicieni la unul dintre centrele sale de date din California pentru a reseta manual serverele, într-o încercare de a rezolva problema

Rețelele de socializare Instagram, Facebook și WhatsApp au înregistrat, luni, o serie de probleme tehnice, fapt care a dus la întreruperea aplicațiilor.

Raportări de nefuncționare vin atât de America de Nord și de Sud, cât și din Europa, Orientul Mijlociu și Asia.

Aplicațiile nu au mai fost disponibile de luni după-amiază.

Un fost manager Facebook acuză compania că încurajează ura CITEȘTE ȘI Un fost manager Facebook acuză compania că încurajează ura

Din cauza unor probleme tehnice, aplicațiile grupului Facebook (WhatsApp, Instagram și Facebook) au fost inaccesibile luni, după ora 17.00.

Nici versiunile web, nici aplicațiile mobile nu sunt disponibile. 

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
facebook