Facebook va permite utilizatorilor americani să dezactiveze advertorialele politice

Facebook va permite utilizatorilor americani să dezactiveze advertorialele politice
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2020

Facebook va permite utilizatorilor, în următoarele săptămâni, să dezactiveze advertorialele politice, o schimbare importantă în strategia platformei după mai multe luni în care a fost criticată pentru că politicienii și grupurile politice pot difuza reclame cu informații false.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mark Zuckerberg, cofondator și CEO al Facebook, a scris marți în USA Today: „Pentru cei care deja s-au hotărât și vor doar ca alegerile să se încheie, vă auzim - așadar, introducem posibilitatea de a dezactiva advertorialele politice”, scrie News.ro.

El a adăugat că Facebook și Instagram vor afișa un tab Voting Information Center pentru utilizatorii americani, unde vor putea fi găsite informații despre cum, când și unde să voteze, citează The Hollywood Reporter.

FOTO Un nou val de atacuri informatice țintește instituții de stat din România. Atacatorii vor să instaleze pe computere amenințări de spionaj CITEȘTE ȘI FOTO Un nou val de atacuri informatice țintește instituții de stat din România. Atacatorii vor să instaleze pe computere amenințări de spionaj

Compania a promis să sprijine 4 milioane de oameni să se înregistreze pentru vot la următoarele alegeri prezidențiale americane, programate pentru noiembrie.

Modificarea a venit într-o perioadă în care rețeaua de socializare și Zuckerberg, în special, sunt criticați pentru că permit unor actori necinstiți să difuzeze reclame pe platformă nestingheriți. Twitter, spre exemplu, a interzis din luna octombrie a anului trecut reclamele politice.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
advertoriale politice