Google integrează Meet în aplicația mobilă de Gmail

Google integrează Meet în aplicația mobilă de Gmail
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 iun 2020

Gigantul american Google continuă eforturile prin care încearcă să-și facă soluția de comunicare video Meet cât mai accesibilă și mai ușor de folosit pe toate platformele și pentru toți utilizatorii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google anunță integrarea Meet în aplicația Gmail de smartphone, integrare ce înseamnă că utilizatorii Gmail vor putea participa la conferințele video realizate cu Meet fără a instala altă aplicație.

Tot ce trebuie să facă utilizatorii Gmail pe smartphone este să acceseze link-ul care însoțește invitația la conferința video. Aplicația Gmail dispune acum de tot ce este necesar pentru a suporta această formă de comunicare.

FOTO Campanie de tip malware în România. Atacatorii se folosesc de imaginea Poștei CITEȘTE ȘI FOTO Campanie de tip malware în România. Atacatorii se folosesc de imaginea Poștei

Cu această integrare, singurul care trebuie să aibă aplicația Meet instalată este cel care creează conferința și trimite invitațiile. Toți ceilalți pot participa fără a avea aplicația Meet, doar prin accesarea link-ului din invitație.

Integrarea Meet în Gmail mai aduce și un tab nou în partea de jos a aplicației de mail, unde sunt afișate toate conferințele programate. De aici, utilizatorul poate iniția conferințe și trimite mai departe invitații.

Noul tab va putea fi dezactivat de cei care nu folosesc Meet.

Această mutare va avea rolul de a face Meet mai ușor accesibil. Serviciul celor de la Google ar putea fi preferat astfel de o parte din miliardele de utilizatori care au instalat Gmail pe telefon și nu mai vor să instaleze o aplicație separată pentru comunicare video.

Versiunea gratuită de Meet facilitează comunicarea video a până la 100 de persoane. În prezent nu există o limită de timp, însă, după 30 septembrie, utilizatorii care folosesc gratuit serviciul vor fi limitați la o oră.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
meet
gmail
video