Facebook vrea să încarce instantaneu clipurile video

Facebook vrea să încarce instantaneu clipurile video
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 sep 2017

Facebook pregătește lansarea unei noi funcții care are rolul de a încuraja creșterea vizualizărilor pentru conținutul video.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua facilitate se numește Instant Videos și are la bază același principiu ca deja mai vechea Instant Articles - încărcarea aproape instantanee a conținutului. Singura diferență este că, în locul articolelor, acum sunt vizate clipurile video postate pe Facebook.

Instant Videos este gândită în primul rând pentru conexiunile mobile. De cele mai multe ori, din diverse motive, precum viteza slabă sau traficul limitat, utilizatorul are dificultăți în a urmări clipurile video de pe Facebook și ajunge să le evite.

Facebook vrea să prevină acest lucru și să facă redarea video la fel de fluentă indiferent de conexiune. Pentru asta, Facebook descarcă din timp unele clipuri video, când telefonul este conectat la wireless, pentru ca acestea să fie disponibile când utilizatorul se află pe drum sau în orice alt loc în care folosește conexiunea de date.

Această abordare poartă numele de Instant Videos și va fi marcată în feed, la fel ca Instant Articles, cu un mic fulger plasat pe poză, care să sugereze utilizatorului faptul că acel clip se va încărca rapid și-l poate viziona chiar dacă folosește conexiunea de date.

VIDEO&FOTO Cel mai important eveniment Apple al ultimilor ani este astăzi. Ce lansări sunt așteptate CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Cel mai important eveniment Apple al ultimilor ani este astăzi. Ce lansări sunt așteptate

Această abordare va influența cu siguranță vizibilitatea conținutului publicat de publisheri pe Facebook. La fel ca și în cazul Instant Articles, clipurile video care se vor încărca aproape instantaneu vor fi preferate de utilizatori în detrimentul celorlalte.

Astfel, publisherii vor fi tentați să folosească Instant Videos dacă vor să obțină mai multe vizualizări pentru propriul conținut video.

Din punctul de vedere al utilizatorului, această abordare este cu două tăișuri. Dacă încărcarea rapidă a clipurilor video are avantaje evidente, nu același lucru se poate spune și despre descărcarea automată a acestora. Facebook va afecta și mai mult autonomia și chiar spațiul de stocare al telefoanelor mobile descărcând automat un anumit număr de clipuri video care ar putea sau nu să fie de folos utilizatorului.

Deocamdată, funcția Instant Videos este testată pe un număr redus de telefoane cu Android, conform celor de la Facebook. Asta înseamnă că, fără voia lor, unii dintre utilizatori sunt deja cobai în alt experiment derulat de Facebook.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
video