Facebook vrea să își cunoască mai bine utilizatorii: a cumpărat un startup care permite verificarea identității prin tehnologii biometrice

Facebook vrea să își cunoască mai bine utilizatorii: a cumpărat un startup care permite verificarea identității prin tehnologii biometrice
scris 24 ian 2018

Facebook a cumpărat Confirm.io, un startup american care dezvoltă tehnologie biometrică și software pentru verificarea autenticității documentelor de identitate.

Startupul furnizează tehnologie care permite companiilor să verifice autenticitatea documentelor de identitate ale unei persoane. Activitatea independentă a startupului din Boston va înceta însă, iar tehnologia și angajații vor fi de acum la dispoziția gigantului creat de Mark Zuckerberg.

Compania Confirm.io a atras peste 4 milioane de dolari de la investitori înainte să fie prealută de Facebook. Startupul, fondat în urmă cu trei ani, a dezvoltat tehnologii pentru citirea și verificarea documentelor, instrumente de recunoaștere facială și alte metode de confirmare a identității pe baza datelor biometrice.

Un startup românesc a atras 2 milioane de dolari de la un fond de investiții din SUA și a deschis un birou în San Francisco CITEȘTE ȘI Un startup românesc a atras 2 milioane de dolari de la un fond de investiții din SUA și a deschis un birou în San Francisco

Facebook ar putea folosi tehnologia startupului achiziționat recent pentru recunoașterea utilizatorilor care nu își pot accesa conturile din cauza hackerilor sau a faptului că au uitat parola, potrivit Tech Insider. Totodată, gigantul american ar putea verifica documentele de identitate pe care le cere pentru redobândirea accesului la un anumit cont sau schimbarea numelui de utilizator. Recent, Facebook a testat cu unii ultilizatori și posibilitatea accesării contului pe baza unui selfie.

O altă potențială utilizare a tehnologiei Confirm este verificarea identității și stocarea unor date despre cei care cumpără publicitate sau promovează articole pe Facebook, în contextul în care compania duce o adevărată luptă împotriva "fake news".

"Tehnologia și experiența Confirm.io ne vor ajuta să păstrăm siguranța comunității", au declarat reprezentanții Facebook.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
confirm.io
biometrice
date
acte
id
buletin
identitate
startup
achizitie