EY: Peste 10% din sumele atrase de la investitori prin oferte de criptomonede sunt furate de hackeri

EY: Peste 10% din sumele atrase de la investitori prin oferte de criptomonede sunt furate de hackeri
scris 23 ian 2018

Peste 10% din fondurile atrase de startup-uri prin oferte inițiale de monede (ICO) sunt furate de hackeri, potrivit unui studiu al firmei de consultanță Ernst & Young (EY).

Pe baza datelor cu privire la peste 370 de ICO-uri, EY a estimat că dintr-un total de 3,7 miliarde de dolari atrași până acum prin oferte de criptomonede, 400 de milioane de dolari au fost furați.

În cazul unei Initial Coin Offering (ICO), un start-up obține finanțare în monede digitale. În schimb, utilizatorii primesc un alt tip de monede digitale (token), emise de compania care se finanțează.

Nordea Bank interzice angajaților să facă tranzacții cu bitcoin și alte monede virtuale CITEȘTE ȘI Nordea Bank interzice angajaților să facă tranzacții cu bitcoin și alte monede virtuale

Porivit EY, evaluarea tokenilor este de multe ori influențată de “frica de a rata o ocazie” și nu are legătură cu fundamentele proiectului.

Studiul EY relevă și o tendință de scădere a sumelor atrase prin metoda ICO. Astfel, mai puțin de un sfert din ofertele de criptomonede au atins volumul vizat în noiembrie 2017, comparativ cu 90% în iunie.

Provocările întâmpinate de ICO-urile recente sunt legate de calitatea mai slabă a proiectelor, cât și de problemele întâmpinate de investitori în situațiile anterioare, spune Paul Brody, director pentru inovație globală și blockchain la EY, citat de Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
criptomonede
ico
oferte monede
bitcoin
ey
ernst & young