OnePlus a redus, în secret, performanța celui mai recent flagship

OnePlus a redus, în secret, performanța celui mai recent flagship
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 iul 2021

Compania chineză OnePlus a împrumutat o tactică din cartea de strategii Apple și a redus intenționat performanța chipset-ului de pe smartphone-ul OnePlus 9, fără a le spune și propriilor clienți.

Unul din motivele pentru care oamenii cumpără flagship-uri, dincolo de diferența clară pe partea foto, este performanța smartphone-ului, care ar trebui să fie mai rapid, iar această caracteristică ar trebui să se degradeze mult mai lent, în timp, decât în cazul telefoanelor mai ieftine.

Urmărește-ne și pe Google News
Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Astfel, este lesne de înțeles supărarea utilizatorilor, care au cumpărat flagship-ul OnePlus 9 și cu gândul la performanța chipset-ului din dotare, doar ca să afle că frecvența acestuia este limitată de producător.

Supărător este și faptul că limitarea a fost făcută în secret și a ieșit la iveală în urma testelor sintetice, care arătau că OnePlus 9 nu se apropie, ca nivel de performanță, de telefoanele cu dotări similare.

Cu dovezile în față, producătorul chinez a trebuit să recunoască faptul că limitează intenționat performanța telefonului. Acesta s-a scuzat, spunând că face acest lucru pentru a crește autonomia.

În urma extinderii testelor, s-a constatat că OnePlus are o listă neagră de aplicații, în cazul cărora performanța este redusă artificial. O mulțime de aplicații populare fac parte din lista neagră a producătorului chinez, printre care Chrome, Twitter, Zoom, WhatsApp, Facebook, Instagram, Snapchat, YouTube, Discord, Microsoft Office și Firefox.

Diferența de performanță nu este vizibilă utilizatorului obișnuit, OnePlus 9 fiind un telefon foarte rapid. Aceasta a ieșit la iveală doar în urma testelor sintetice, precum GeekBench.

viewscnt
Afla mai multe despre
oneplus
smartphone