FOTO Un exemplar din primul smartphone pliabil făcut de Google - indicat că s-ar fi stricat după 4 zile

FOTO Un exemplar din primul smartphone pliabil făcut de Google - indicat că s-ar fi stricat după 4 zile
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 iul 2023

După doar patru zile aflat în posesia unui jurnalist, care trebuia să-i facă recenzie, Pixel Fold, primul smartphone pliabil Google, este indicat că s-ar fi defectat din senin.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un jurnalist al publicației online americane ArsTechnica, care primise smartphone-ul Pixel Fold de la Google, pentru a-l testa și a scrie despre el, descrie cum s-ar fi stricat acesta stând mai mult pe birou.

Totul a început cu 10 pixeli morți, care au apărut în partea de jos a ecranului. Pixeli au format o linie albă, aprinsă la luminozitate maximă.

Google renunță să mai producă ochelari de realitate augmentată CITEȘTE ȘI Google renunță să mai producă ochelari de realitate augmentată

Apoi, funcțiile touch ar fi încetat să mai răspundă la comenzi, iar o oră mai târziu jumătatea afectată de ecran (pliat) a fost acoperită de un gradient care traversa ecranul.

Jurnalistul de la ArsTechnica explică cum telefonul a fost folosit în cel mai ușor mod cu putință în cele patru zile - nu a fost bruscat sau scăpat în niciun fel.

În lipsa unei reacții oficiale, cea mai posibilă explicație este că particulele de praf prinse la plierea dispozitivului între cele două jumătăți de ecran sunt presate atât de tare, încât pur și simplu afectează pixelii.

FOTO Un exemplar din primul smartphone pliabil făcut de Google - indicat că s-ar fi stricat după 4 zile

Ecranul este acoperit de obișnuitul strat de plastic pentru protecție, însă, nu în întregime. Există o mică parte din ecran care rămâne expusă și acolo au apărut primii pixeli morți.

Google, care are propria divizie hardware de mai mulți ani, este cunoscut și pentru serviciul extrem de slab de suport pe care îl oferă, ceea ce îi îngrijorează și mai mult pe cei atrași de Pixel Fold.

De altfel, gigantul american nu are cea mai bună faimă pe partea de hardware. Smartphone-urile pixel au avut partea lor de probleme, iar ceasurile Pixel au fost indicate, mai nou, ca având probleme cu adezivul, din cauza căruia capacul de pe spate se poate desface singur.

Tot pe aceeași linie, Google ar fi renunțat să mai producă o pereche de ochelari de realitate augmentată pe care a anunțat-o anul trecut, însă, compania americană nu a confirmat informația până acum.

viewscnt
Afla mai multe despre
pixel fold
smartphone pliabil
google