Funcționalitatea ChatGPT poate fi extinsă cu ajutorul plugin-urilor

Funcționalitatea ChatGPT poate fi extinsă cu ajutorul plugin-urilor
scris 24 mar 2023

OpenAI anunță că ChatGPT va avea suport pentru plugin-uri, care vor putea fi activate pentru a crește funcționalitatea chatbot-ului și a-i oferi acestuia acces la noi surse de informații.

ChatGPT va suporta atât plugin-uri create atât de producătorul său, OpenAI, cât și plugin-uri dezvoltate de terți. OpenAI a creat deja două plugin-uri - unul de navigare web și un interpret de cod.

Primul îi va permite chatbot-ului să caute pe internet în căutarea răspunsurilor la întrebările utilizatorilor. Este o mișcare de mare risc din partea OpenAI, așa cum recunosc și reprezentanții companiei.

Browser-ul Opera integrează ChatGPT CITEȘTE ȘI Browser-ul Opera integrează ChatGPT

Pe de o parte, ChatGPT poate dobândi acces la informații la care nu avea până acum, inclusiv la informații din ultimii doi ani, care lipsesc din setul de date cu care a fost antrenat.

Pe de altă parte, dacă informațiile sunt luate din surse care nu prezintă încredere, crește riscul ca chatbot-ul să ofere informații false și vină cu un număr mai mare de răspunsuri inventate.

Al doilea plugin este un interpret de cod Python, care funcționează într-un mediu izolat și protejat cu firewall, cu suport pentru upload-ul fișierelor și descărcarea rezultatelor.

Expedia, Instacart, Kayak, Klarna, OpenTable, Shopify, Slack, Wolfram și Zapier se numără printre primii dezvoltatori terți de plugin-uri pentru ChatGPT. Funcționalitatea acestora este strict legată de cea a serviciilor pe care le deservesc - plugin-ul OpenTable va facilita rezervarea meselor la restaurant, cel pentru Instacart poate fi folosit pentru comenzi de mâncare cu livrare și așa mai departe.

Suportul ChatGPT pentru plugin-uri este acum disponibil în stadiu alpha și a fost activat deocamdată doar pentru un număr mic de abonați Premium, înainte de extinderea treptată a accesului.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
chatgpt
ai
pluginuri