Google ar fi interesată să cumpere HTC

Google ar fi interesată să cumpere HTC
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 sep 2017

Dacă zvonurile se confirmă, producătorul taiwanez de smartphone-uri HTC ar putea fi achiziționat de Google.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Presa din Taiwan, citând surse anonime din cadrul HTC, susține că Google s-ar afla în negocieri cu conducătorii HTC pentru achiziționarea acestuia. Posibila achiziție ar viza doar divizia de smartphone-uri, companiei taiwaneze rămânându-i partea de realitate virtuală.

Pentru HTC are sens vânzarea părții care ocupă de smartphone-uri. Până acum, după mai mulți ani de pierderi financiare, a devenit clar că taiwanezii au șanse minime să-și mai salveze diviza de smartphone-uri.

Doar în luna august din acest an veniturile HTC au scăzut cu 54% față de aceeași perioadă a anului precedent, asta după mai mulți ani de scădere.

eMAG dotează pădurarii Romsilva cu 5.000 de telefoane inteligente. La licitație s-au înscris și Orange, Telekom și Altex CITEȘTE ȘI eMAG dotează pădurarii Romsilva cu 5.000 de telefoane inteligente. La licitație s-au înscris și Orange, Telekom și Altex

De cealaltă parte, se pare că Google ar avea nevoie de expertiza unui producător cu experiență dacă vrea să continue dezvoltarea propriei serii de smartphone-uri de top care să concureze direct cu cel mai performant model de iPhone.

Google, deși și-a înființat propria divizie de hardware, încă apelează discret la diverși parteneri pentru construirea propriului smartphone, Pixel. Dacă anul trecut acesta a fost produs chiar de HTC, anul acesta se pare că sarcina va reveni celor de la LG.

Faptul că HTC nu face și modelul Pixel 2, care ar urma să fie prezentat în luna octombrie, constituie o altă sursă de venituri pierdută de compania taiwaneză. Iar mutarea celor de la Google ar putea fi fost făcută special pentru a scădea și mai mult valoarea de vânzare a HTC.

Dacă informația se va confirma, cel mai probabil Google va asimila tehnologia, brevetele și inginerii HTC, care ar putea fi integrați în propria divizie hardware.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
htc
smartphone