Google ar putea bloca telefoanelor celor care nu-și plătesc ratele

Google ar putea bloca telefoanelor celor care nu-și plătesc ratele
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 nov 2020

O aplicație publicată de Google în Play Store trădează intenția gigantului american de a oferi vânzătorilor de credite o soluție pentru pedepsirea rău platnicilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Soluțiile de cumpărare în rate a smartphone-urilor prin intermediul unor produse financiare digitale s-au înmulțit exponențial în ultima vreme. Alături de comercianți, mai nou și producătorii de telefoane oferă propriile soluții de finanțare.

Apple, spre exemplu, finanțează în Statele Unite achiziția în rate a noilor iPhone-uri și nu percepe dobândă sau comision pentru cumpărarea cu Apple Card.

Experții Kaspersky au descoperit un nou troian bancar care spionează \ CITEȘTE ȘI Experții Kaspersky au descoperit un nou troian bancar care spionează "buzunarul" victimei

Pentru toți cei care vând credite pentru achiziția telefoanelor, Google pare să aibă o soluție în cazul rău platnicilor - blocarea pur și simplu a telefonului cumpărat, atunci când clientul nu-și plătește ratele.

Gigantul american a publicat, mai nou, în Play Store o aplicație numită  “Device Lock Controller”, care, din nume și descriere, pare să faciliteze exact acest lucru: blocarea smartphone-ului de la distanță de către creditori, indiferent că aceștia sunt operatori, bănci sau alte instituții.

Aplicația folosește API-ul DeviceAdminService - același API pe care Google îl oferă companiilor și prin care acestea pot configura și controla ce facilități sunt disponibile sau nu pe dispozitivele de serviciu oferite angajaților.

Blocarea telefonului, chiar și în cazul întârzierii cu un anumit număr de rate, pare o soluție drastică pentru pedepsirea rău platnicilor, în condițiile în care smartphone-ul nu mai este de mult un simplu moft, ci un accesoriu esențial pentru mulți.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
telefoane
credit
rate