Google îmbunătățește bara de adrese a browser-ului Chrome

Google îmbunătățește bara de adrese a browser-ului Chrome
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 oct 2023

Browser-ul Google Chrome primește, prin cel mai recent update, o serie de îmbunătățiri care vizează creșterea funcționalității barei de adrese.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Funcția de completare automată a adreselor tastate de utilizatori din bară va avea de acum în vedere cuvintele pe scrise aici în trecut și va va sugera adrese web și atunci când primele litere scrise nu sunt cele de la începutul adresei.

De exemplu, pentru a intra pe secțiunea Flights din Google, utilizatorul poate scrie direct acest cuvânt, iar Chrome va ști să completeze automat adresa corectă, chiar dacă aceasta începe cu google.com.

X/Twitter a început să impună un abonament pentru utilizarea platformei CITEȘTE ȘI X/Twitter a început să impună un abonament pentru utilizarea platformei

Apoi, cuvintele scrise greșit vor fi corectate automat, direct în bara de adrese, pentru ca browser-ul să poată sugera adresa web sau rezultatele relevante pentru căutări.

Chrome va sugera de acum înainte adresele site-urilor populare chiar dacă acestea nu au mai fost vizitate în trecut. Spre exemplu, când cineva încearcă să intre pentru prima oară pe Feedly.com, acesta site va fi sugerat după tastarea primelor litere, iar utilizatorul îl poate accesa apăsând enter, fără să scrie întreaga adresă.

În fine, Google spune că va schimba și designul barei de adrese pentru a îmbunătăți vizibilitatea și că aceasta va răspunde mai rapid la comenzi.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chrome