Google lansează o aplicație dedicată Podcast-urilor

Google lansează o aplicație dedicată Podcast-urilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 iun 2018

Google anunță Podcasts, o aplicație pe care utilizatorii dispozitivelor cu Android o pot folosi pentru a asculta podcast-uri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Podcast-urile, care pot fi asemănate din multe puncte de vedere emisiunilor radio, având doar componenta audio, vor fi în centrul atenției noii aplicații, Google Podcasts.

Google va folosi un algoritm de recomandări pentru ca utilizatorilor să le fie afișate podcast-uri care corespund domeniilor personale de interes, domenii pe care Google le cunoaște foarte bine când vine vorba de utilizatorii săi.

Principalele secțiuni ale aplicației sunt „For You” și „Trending Podcasts”. Prima grupează recomandările pe care Google le consideră potrivite pentru fiecare utilizator în parte, iar cea de-a doua include înregistrări care se bucură de un succes important.

Google lansează Messages for web, o aplicație online care permite comunicarea prin SMS de pe PC CITEȘTE ȘI Google lansează Messages for web, o aplicație online care permite comunicarea prin SMS de pe PC

Utilizatorii pot căuta, pot descărca și asculta oricare din cele peste 2 milioane de podcast-uri despre care Google spune că sunt deja disponibile în aplicație la momentul lansării.

Google va folosi serverele proprii pentru a sincroniza progresul, astfel că o emisiune începută pe telefon, va putea fi continuată de unde a fost întreruptă de pe tabletă, de exemplu.

Nu lipsește nici integrarea cu Google Assistant, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot căuta sau iniția redarea unui podcast prin intermediul comenzilor vocale, fără a deschide anterior aplicația.

În plus, Google spune că lucrează deja la noi facilități, unele dintre ele folosind algoritmi de inteligență artificială. O astfel de funcție va fi generarea automată a subtitrărilor, o funcție care permite citirea în paralel cu ascultarea.

Seria Moto E5 este disponibilă în România, cu dotări tehnice interesante pentru gama de smartphone-uri ieftine. Cât costă telefoanele CITEȘTE ȘI Seria Moto E5 este disponibilă în România, cu dotări tehnice interesante pentru gama de smartphone-uri ieftine. Cât costă telefoanele

Creatorii de podcast-uri nu vor fi plătiți de Google, însă gigantul american promite că va promova în mod special creațiile ai căror realizatori sunt mai puțin reprezentați (precum femeile sau oamenii de culoare).

Cei de la Google spun că noua lor aplicație reprezintă un mare câștig pentru nișa podcast-urilor și poate dubla numărul ascultătorilor. Deja, în cele câteva ore de la publicarea în Play Store, aplicația are peste 50.000 de instalări.

Google Podcasts este disponibilă doar pe Android, cei de la Google spunând că, deocamdată, nu au în plan o versiune pe iOS, o platformă care oricum nu duce lipsă de opțiuni în această privință.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android
podcast