Google lansează o aplicație prin care putem vizita lumea în mod virtual

Google lansează o aplicație prin care putem vizita lumea în mod virtual
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 nov 2016

Google lansează Earth VR, o aplicație care permite vizitarea unora dintre cele mai interesante destinații de pe planetă prin intermediul realității virtuale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google Earth VR este o versiune creată special pentru a folosi tehnici de realitate virtuală, având la bază versiunea standard a aplicației cu același nume, disponibilă până acum pe desktop, iOS și Android.

Noua aplicație permite utilizatorului să zboare pur și simplu deasupra unora dintre cele mai interesante regiuni ale lumii. Deși Google nu a recreat peste noapte în format 3D toată planeta, cei care vor folosi aplicația vor putea naviga deasupra unor locații precum Alpii Elvețieni, râul Amazon, Marele Canion sau centrul New York-ului.

Disponibilă deocamdată pentru sistemul 3D Vive al celor de la HTC, Google Earth VR poate fi navigat cu ajutorul controller-ului hardware folosit și pentru jocuri. Astfel, cu ajutorul acestuia, utilizatorul va putea ajusta înălțimea și viteza de deplasare printre punctele de interes ale obiectivului vizat. O comparație cu zborul lui Superman nu este deloc deplasată în acest caz.

Comisia Europeană: Microsoft a oferit concesii pentru preluarea LinkedIn CITEȘTE ȘI Comisia Europeană: Microsoft a oferit concesii pentru preluarea LinkedIn

Noul Google Earth VR face parte din efortul tot mai evident al companiei americane de a crea conținut pentru realitatea virtuală, un domeniu pe care Google pariază pe viitor. Google Street View și YouTube sunt alte două exemple de aplicații care au deja versiuni de realitate virtuală.

Deși este disponibilă în acest moment doar pentru casca de realitate virtuală HTC Vive, Google promite că lucrează la portarea și pe alte platforme a aplicației Google Earth VR, precum propria platformă de realitate virtuală numită Daydream.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
earth vr