Google Play - indicat că găzduiește aplicații cu malware de la un dezvoltator recidivist

Google Play - indicat că găzduiește aplicații cu malware de la un dezvoltator recidivist
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 nov 2022

Google este indicat că ar avea probleme în securizarea magazinului oficial de aplicații pentru Android, de această dată permițând unui dezvoltator, care nu ar fi la prima abatere, să strecoare, din nou, malware în aplicațiile livrate prin Play Store.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Malwarebytes susține că a descoperit și raportat patru aplicații disponibile în Play Store care conțin malware și au apucat să fie descărcate, în total, de peste 1 milion de ori.

Aplicațiile aparțin de Mobile apps Group, un dezvoltator indicat că ar folosi malware pentru a fura datele personale ale utilizatorului.

Musk, replică pe Twitter: Puteți să vă plângeți, dar scoateți banul! CITEȘTE ȘI Musk, replică pe Twitter: Puteți să vă plângeți, dar scoateți banul!

Cele patru aplicații operează în sfera conexiunilor Bluetooth și se numesc „Bluetooth Auto Connect”, „Driver: Bluetooth Wi-Fi, USB”, „Bluetooth App Sender” și „Mobile transfer: smart switch”

Malware-ul începe o campanie de phishing în Chrome la câteva zile după instalare. Acesta funcționează în fundal și pornește automat după ce utilizatorul deblochează telefonul.

Google spune că Google Play Protect scanează peste 100 de milioane de aplicații în fiecare zi. 

viewscnt
Afla mai multe despre
google play
android
aplicații
malware