Google se pregătește să-și lanseze primul smartphone pliabil

Google se pregătește să-și lanseze primul smartphone pliabil
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 apr 2023

În prima jumătate a lunii iunie, când este programat unul dintre cele mai importante evenimente organizate anual de gigantul american, Google ar putea să-și prezinte și primul dispozitiv pliabil.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primul smartphone pliabil dezvoltat de Google ar urma să fie prezentat oficial pe 10 mai, în cadrul conferinței Google I/O, susțin sursele citate de CNBC.

Dispozitivul ar urma să aibă un ecran de 5,8 inch atunci când este închis precum o carte și un ecran de 7,6 inch atunci când se deschide, transformându-se într-o mică tabletă.

Angajații Google cred că chatbot-ul companiei este „mai rău decât inutil” CITEȘTE ȘI Angajații Google cred că chatbot-ul companiei este „mai rău decât inutil”

La baza acestui dispozitiv, care, din câte se pare, va fi vândut drept Pixel Fold, va sta chipset-ul Tensor G2, dezvoltat intern de gigantul american.

Aceleași surse susțin că Pixel Fold se va diferenția printr-o baterie de mari dimensiuni, care va oferi o autonomie de 24 ore sau chiar de 72 de ore atunci când este activat un mod special de economisire a energiei.

Se pare că Google urmează să se laude că Pixel Fold are cea mai rezistentă balama dintre toate smartphone-urile pliabile. Cum piața este dominată copios de Samsung, sloganul Google pare să fie o trimitere la fragilitatea primului Galaxy Fold și chiar și a modelelor care i-au urmat.

După prezentarea din 10 mai, Pixel Fold ar urma să intre pe piață în luna iunie și să coste peste 1.700 de dolari, un preț care pune smartphone-ul Google pe aceeași linie cu Galaxy Z Fold 4, care se vinde cu 1.800 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
pixel fold
smartphone pliabil