Guvernele urmăresc utilizatorii de smartphone-uri prin intermediul notificărilor

Guvernele urmăresc utilizatorii de smartphone-uri prin intermediul notificărilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 dec 2023

Apple și Google au confirmat că mai multe guverne au cerut acces la informațiile despre notificările primite de unii utilizatori, după ce un senator american a făcut public această practică și a cerut mai multă transparență.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Senatorul Ron Wyden a acuzat faptul că unele guverne forțează producătorii de smartphone-uri să le dea acces la informațiile despre notificările primite de utilizatori.

La scurt timp, atât Apple, cât și Google au confirmat afirmațiile senatorului.

VIDEO Google a lansat mult așteptatul său model de inteligență artificială Gemini. Cea mai avansată versiune nu vine acum prin Bard CITEȘTE ȘI VIDEO Google a lansat mult așteptatul său model de inteligență artificială Gemini. Cea mai avansată versiune nu vine acum prin Bard

Apple a completat, spunând că Departamentul de Justiție al Statelor Unite i-a interzis să numească public guvernele implicate. Google a spus că este de acord cu senatorul, în ideea informării utilizatorilor legat de aceste practici.

Android și iOS intermediază toate notificările emise de aplicațiile instalate, astfel că Google și Apple au o evidență a notificărilor primite de utilizatori.

Imediat după apariția informației în presă, Apple și-a actualizat condițiile de utilizare, menționând că guvernele pot obține acces la Apple ID-ul asociat cu o anumită notificare. Apple necesită pentru asta o citație, iar Google un ordin judecătoresc.

viewscnt
Afla mai multe despre
guverne
smartphone
urmărire
notificări
android
iphone