Huawei dă în judecată guvernul SUA din cauza interzicerii echipamentelor sale de telecomunicații

Huawei dă în judecată guvernul SUA din cauza interzicerii echipamentelor sale de telecomunicații
scris 7 mar 2019

Grupul chinez de echipamente de telecomunicații Huawei Technologies a dat în judecată guvernul american, joi, afirmând că limitarea afacerilor sale în Statele Unite este neconstituțională, reacționând la campania SUA de a-i bloca accesul pe piețele mondiale, transmite Reuters.

Huawei a anunțat că a înregistrat o plângere la un tribunal federal din Texas, unde contestă o secțiune a pachetului  legislativ National Defense Authorization Act (NDAA), semnată de președintele american Donald Trump în august anul trecut, care interzice agențiilor federale și contractorilor acestora să cumpere echipamente și servicii ale companiei chineze, scrie News.ro.

Procesul marchează cea mai recentă confruntare dintre China și Statele Unite, care anul trecut și-au impus reciproc tarife pentru importuri de ordinul sutelor de miliarde de dolari. La sfârșitul anului trecut, directoarea financiară a Huawei a fost arestată în Canada, la solicitarea SUA, spre consternarea autorităților de la Beijing. SUA o acuză pe Meng Wanzhou de fraudă pentru încălcarea embargoului împotriva Iranului.

Liberal într-o comisie parlamentară IT, citat de Reuters spunând că PNL va declanșa o anchetă privind Huawei și va încerca să blocheze compania la licitații și contracte. Precizările deputatului pentru Profit.ro CITEȘTE ȘI Liberal într-o comisie parlamentară IT, citat de Reuters spunând că PNL va declanșa o anchetă privind Huawei și va încerca să blocheze compania la licitații și contracte. Precizările deputatului pentru Profit.ro

Activitățile Huawei erau în atenția autorităților americane cu mult înainte de declanșarea războiului comercial, au declarat 10 persoane apropiate investigațiilor legate de Huawei și documentelor obținute de Reuters.

Huawei afirmă în plângere că ”echipamentele și serviciile sale sunt supuse unor proceduri de securitate avansate și că nu au fost descoperite niciun fel de porți secrete de acces, implanturi sau alte vulnerabilități de securitate intenționate în niciuna din cele 170 de țări din întreaga lume unde sunt utilizate echipamente și servicii ale sale.

Compania chineză a pornit o campanie de relații publice și o ofensivă legală, în timp ce Washingtonul cere aliaților săi să renunțe la echipamentele Huawei la construirea rețelelor 5G, bazându-se pe legislația chineză care cere companiilor să coopereze în activitățile de spionaj.

În luna noiembrie 2018, Guvernul american a transmis guvernelor și directorilor companiilor de telecomunicații din țările aliate, în special celor unde sunt amplasate baze americane, un avertisment legat de utilizarea echipamentelor de telecomunicații ale producătorului chinez Huawei, în încercarea de a convinge furnizorii de servicii wireless și de internet din aceste țări să evite respectivele echipamente. Americanii cred că firma chineză reprezintă un risc, iar echipamentele furnizate pot fi folosite pentru spionaj.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
proces
5g