În plină pandemie, Alibaba anunță investiții de peste 28 de miliarde de dolari în divizia de cloud

În plină pandemie, Alibaba anunță investiții de peste 28 de miliarde de dolari în divizia de cloud
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 apr 2020

Alibaba va investi, în următorii trei ani, 100 de miliarde de yuani (28,26 miliarde de dolari) în divizia de cloud computing, în contextul în care pandemia de Covid-19 accelerează procesul de digitalizare în economia globală, a anunțat luni gigantul chinez.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banii vor merge către infrastructura Alibaba Cloud, urmând să fie investiți în tehnologii legate de sisteme de operare, servere, cipuri și altele. Alibaba este cel mai mare furnizor de cloud din China, dar la nivel global se situează în urma giganților americani Amazon și Microsoft.

Bulgarii și românii, pe ultimele locuri în UE la cumpărăturile online, dar tendința este în creștere puternică CITEȘTE ȘI Bulgarii și românii, pe ultimele locuri în UE la cumpărăturile online, dar tendința este în creștere puternică

Decizia de a investi o sumă atât de mare a fost influențată și de pandemia de Covid-19, în contextul creșterii importanței economiei digitale.

"Pandemia a pus presiune suplimentară pe economie în ansamblu, dar ne-a împins să ne îndreptăm mai mult atenția spre economia digitală", a declarat Jeff Zhang, președinte al Alibaba Cloud Intelligence, citat de CNBC.

Totodată, Zhang consideră că divizia de cloud ar putea deveni, pe viitor, cea mai importantă pentru companie. Noua investiție vizează extinderea bazei de clienți și a produselor Alibaba, în special pe piețele internaționale. 

"Crescând investițiile în infrastructura cloud și tehnologii fundamentale acestui domeniu, sperăm că vom oferi în continuare resurse de încredere care să ajute companiile să accelereze procesul de redresare, furnizând soluții cloud inteligente pentru a sprijini transformarea digitală a afacerilor în lumea de după pandemie", a adăugat Zhang.

viewscnt
Afla mai multe despre
alibaba
cloud
pandemie
digitalizare
covid-19
investitii pandemie