Instagram le va permite utilizatorilor să dezactiveze colectarea datelor personale în afara platformei

Instagram le va permite utilizatorilor să dezactiveze colectarea datelor personale în afara platformei
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 oct 2023

Meta adaugă noi opțiuni pentru protejarea intimității, prin care utilizatorii Instagram pot dezactiva urmărirea activității în afara rețelei sociale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Utilizatorii Instagram vor avea la dispoziție, în curând, posibilitatea dezactivării urmăririi în afara platformei. Prin dezactivarea urmăririi în afara platformei va putea fi oprită colectarea datelor personale rezultate în urma vizitării altor site-uri.

Instagram, la fel ca Facebook, primesc date despre utilizatori de la site-urile care-i folosesc instrumentele web, precum widget-urile sociale și altele.

Schimbare după 2 zile - Filelist, cel mai mare site de piraterie online din România, nu va mai fi închis CITEȘTE ȘI Schimbare după 2 zile - Filelist, cel mai mare site de piraterie online din România, nu va mai fi închis

Datele colectate astfel ajută Meta să-și cunoască mai bine utilizatorii și să le afișeze reclame care, cel puțin în teorie, ar trebui să fie mai relevante.

Noua facilitate se va numi Activity Off-Meta Technologies și va putea fi accesată din Accounts Center.

Accounts Center se dorește a fi un hub central, de unde utilizatorii să poată controla setările conturilor pe care le au pe platformele Meta, inclusiv Facebook, Instagram și Messenger.

Meta va adăuga și alte funcționalități în Accounts Center, precum posibilitatea exportării pe alte platforme a imaginilor și filmărilor postate pe Instagram.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
meta
intimitate
date personale