Instagram testează un program de recompensare a creatorilor de video

Instagram testează un program de recompensare a creatorilor de video
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 feb 2020

Cei care produc și publică video în cadrul IGTV ar putea în curând să primească un procent din veniturile reclamelor afișate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

IGTV, serviciul de long-form video din cadrul Instagram, va beneficia la un moment dat de un program care va recompensa creatorii cu bani rezultați în urma afișării de reclame, confirmă șefii Instagram după ce informația a apărut pe surse în presa americană.

Nu există alte informații oficiale la acest moment, dincolo de numele acestuia - “Instagram Partner Program”. Informația a ieșit la iveală după ce referiri la acest program au fost descoperite în codul aplicației Instagram.

Cum poate fi dezactivat autoplay-ul pe Netflix CITEȘTE ȘI Cum poate fi dezactivat autoplay-ul pe Netflix

În mod normal, veniturile obținute din reclamele în cadrul clipurilor ar urma să fie împărțite pe baza unor procente prestabilite între Instagram și creatorul conținutului. Dacă se păstrează procentele de la Facebook Watch, creatorii ar trebui să păstreze 55%.

Facebook Watch, secțiunea de video din Facebook, împarte 45% - 55% cu creatorii de video veniturile obținute din reclamele inserate la mijlocul filmării.

IGTV, care a fost lansat în urmă cu 18 luni, nu pare să fi evoluat așa cum și-ar fi dorit șefii companiei. Doar 7 milioane din cei peste 1 miliard de utilizatori ai Instagram au descărcat aplicația dedicată a serviciului.

Instagram a eliminat, eventual, butonul din ecranul principal care trimitea utilizatorii să descarce aplicația IGTV. Secțiunea de descoperire a conținutului nou din IGTV este plină de clipuri copiate de pe YouTube și clickbait-uri.

Printr-un program de recompensare a creatorilor de conținut, Instagram ar putea rezolva problema calității și ar reuși să-și monetizeze serviciul.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram igtv
video
reclame