Intel a prezentat cel mai puternic procesor creat vreodată

Intel a prezentat cel mai puternic procesor creat vreodată
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 ian 2022

Confruntat cu o concurență acerbă din partea AMD și luat la preț de matineu de Apple cu noile sale procesoare dezvoltate intern, Intel a ținut neapărat să-și încordeze mușchii și a prezentat la CES 2022 ceea ce numește cel mai puternic procesor din lume.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La finalul lui 2020, când a scos pe piață primele produse cu noile procesoare M1, dezvoltate intern, Apple a surprins pe toată lumea reușind să surclaseze procesoarele Intel pe care se bazase anterior, atât ca performanță, cât mai ales la nivel de consum.

Intel a încercat să încropească atunci o replică, cel puțin la nivel de PR, însă primul răspuns solid vine abia acum, la mai bine de un an distanță, când Intel a prezentat noua serie de procesoare Core.

Amendă record pentru Google în Franța CITEȘTE ȘI Amendă record pentru Google în Franța

Flagship-ul celei de a 12-a serii de procesoare Core este modelul i9, care poate ajunge la o frecvență de 5,5GHz pe un singur nucleu.

Conform celor de la Intel, Core i9 nu este foarte rapid doar în mod single-core, ci poate susține o frecvență de 5,2GHz pe toate nuclee de performanță atunci când o sarcină, precum un joc, o cere.

În prezentările cu care a venit la CES, Intel a ținut neapărat să arate că noul i9 bate ca nivel de performanță procesoarele Apple, semn că realizarea Apple a fost luată ca un afront direct.

Pe de altă parte, Intel nu pare să aibă, încă, un răspuns și în ceea ce privește eficiența energetică. Noul Core i9 ajunge la un consum de 115W, mult mai mult decât M1 Max al Apple. Asta înseamnă că laptopurile cu noul procesor Intel nu se vor apropia de autonomia oferită de laptopurile Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
intel
procesor