iOS 17 ar putea face loc magazinelor terțe de aplicații

iOS 17 ar putea face loc magazinelor terțe de aplicații
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 apr 2023

Apple ar putea aduce anul acesta cel puțin o parte a modificărilor necesare acomodării magazinelor terțe de aplicații, care să reprezinte alternative la App Store.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

iOS 17, sistem de operare pe care Apple îl va lansa anul acesta, va include baza așa-numitului „sideloading”, adică instalarea aplicațiilor de iPhone și din alte magazine decât cel deținut de gigantul american, scrie Bloomberg.

Nu este, însă, clar dacă iOS 17 va avea deja suport complet pentru magazinele terțe de aplicații sau dacă acesta va punea doar baza unei funcționalități care să fie finalizate abia anul viitor.

Google pregătește schimbări radicale ale motorului de căutare CITEȘTE ȘI Google pregătește schimbări radicale ale motorului de căutare

Apple este forțată să facă această concesie de noua legislație europeană, numită Digital Market Act. Legea, însă, va fi aplicată începând din 2024, astfel că Apple mai are un an la dispoziție pentru aceste schimbări.

Apple s-a opus mereu sideloading-ului, spunând că acesta va reduce securitatea utilizatorilor. Argumentul, însă, nu stă în picioare cel puțin din două motive. Pe de o parte, Apple permite această practică pe propriile laptopuri de mulți ani, fără să se plângă de securitate, iar pe de altă parte, App Store și iOS nu au fost deloc scutite de probleme de securitate nici până acum.

Primele informații oficiale despre iOS 17 vor fi făcute publice la WWDC 2023, care va avea loc în luna iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ios 17
magazine terțe
aplicații