Lapsus$ ar fi condus de un tânăr de 16 ani, care locuiește cu mama sa

Lapsus$ ar fi condus de un tânăr de 16 ani, care locuiește cu mama sa
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 mar 2022

Experții în securitate cibernetică cred că un tânăr britanic de 16 ani, care locuiește cu mama sa, este șeful grupării de hackeri Lapsus$, care reușit să spargă rețelele și să fure date de la mai mulți giganți din domeniul tehnologiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șapte conturi ale hackerilor care fac parte din grupul Lapsus$ au fost identificate de experții în securitate, care au încercat să-i identifice și să-i localizeze pe aceștia, după atacurile de mare amploare derulate în ultimele luni.

Soluțiile GRENKE vă oferă libertatea de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta și implementa ideile creative. Interviu cu Liviu Bănulescu, Managing Director GRENKE România CITEȘTE ȘI Soluțiile GRENKE vă oferă libertatea de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta și implementa ideile creative. Interviu cu Liviu Bănulescu, Managing Director GRENKE România

Liderul grupării se crede a fi un adolescent de 16 ani, care locuiește lângă Oxford, Anglia, împreună cu mama sa. Un alt tânăr de 16 ani, membru al grupului, a fost localizat în Brazilia.

Experții în securitate spun că au indicii temeinice în legătură cu cei șapte și sunt siguri că britanicul este creierul grupării, însă nu-i pot lega pe aceștia de toate atacurile în care a fost implicat grupul Lapsus$.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Piețele au reziliență. Companiile continuă să arate rezultate financiare bune CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Piețele au reziliență. Companiile continuă să arate rezultate financiare bune

Dincolo de indiciile criminalistice strânse de experți, identificarea adolescentului englez a fost posibilă și cu ajutorul grupărilor rivale de hackeri, care au postat online mai multe date de identificare.

Britanicul de 16 ani s-a dovedit atât de bun și de rapid în acțiunile sale, încât experții au crezut până acum că atacurile folosesc un sistem automatizat.

Grupul Lapsus$ a reușit să fure cod sursă de la mai multe mari companii de securitate, precum Nvidia și Samsung, dar și Microsoft, companie care vinde servicii de securitate și se mândrește cu abilitățile avute în acest domeniu.

viewscnt
Afla mai multe despre
lapsus$
hackeri
securitate