Lenovo a lansat o serie de laptopuri doar cu procesoare AMD. Cât costă

Lenovo a lansat o serie de laptopuri doar cu procesoare AMD. Cât costă
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 ian 2022

Cea mai nouă serie de laptopuri Lenovo, compusă din două modele, se numește ThinkPad Z și exclude procesoarele Intel în favoarea celor AMD.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La CES 2022, Lenovo a anunțat o nouă serie de laptopuri, pe care o numește ThinkPad Z. Aceasta se deosebește de alte serii de laptopuri prin faptul este compusă exclusiv din modele care folosesc procesoare AMD.

Datorită performanței și eficienței energetice superioare, Lenovo a optat pentru soluțiile AMD în cazul celor două modele, Z13 și Z16, de 13 inch, respectiv 16 inch, care compun noua serie.

FOTO Asus a prezentat primul monitor de gaming OLED 4K de 42 de inch CITEȘTE ȘI FOTO Asus a prezentat primul monitor de gaming OLED 4K de 42 de inch

Unul dintre procesoarele pentru care clienții pot opta, AMD Ryzen 7 Pro, este optimizat special pentru a îmbunătăți performanța și autonomia în timpul apelurilor video realizate cu aplicații precum Zoom.

Alte opțiuni, alături de Ryzen 7 Pro, sunt seriile Ryzen Pro U pentru Z13 și Ryzen Pro H pentru Z16. În cazul ambelor a fost implementat procesorul de securitate Microsoft Pluton, care promite o protecție mai bună pentru Windows 11.

Ambele modele au ecrane cu un raport 16:10, care este din ce în ce mai preferat de producători în locul mai alungitului 16:9. Z13 are un ecran OLED 2,8K, în vreme ce modelul mai mare, Z16, folosește un ecran OLED 4K.

În cazul lui Z16, clienții pot opta între o soluție grafică integrată sau una Radeon.

Cele două laptopuri vor intra pe piață în luna mai. Z13 va costa de la 1.549 de dolari, iar prețul pentru Z16 va începe de la 2.099 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
lenovo
laptopuri
amd