Lenovo urmează exemplul Huawei și dezvoltă propriul său sistem de operare, alternativă la Windows 11

Lenovo urmează exemplul Huawei și dezvoltă propriul său sistem de operare, alternativă la Windows 11
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 feb 2024

Lenovo, cel mai mare producător mondial de computere personale, lucrează la un sistem de operare bazat pe inteligență artificială (IA), care ar putea fi o alternativă la platforma Windows 11 oferită de Microsoft, transmite TechRadar.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Prima companie majoră chineză care a dezvoltat un sistem de operare alternativ la cele vestice a fost Huawei, cu Harmony OS. Acesta concurează direct cu Androidm, arată G4Media.ro.

Apple a reparat prima vulnerabilitate a căștii Vision Pro CITEȘTE ȘI Apple a reparat prima vulnerabilitate a căștii Vision Pro

Liu Jun, vicepreședinte executiv al Lenovo Group, a anunțat la salonul de electronice CES 2024 că sistemul de operare va fi lansat în acest an. Reprezentantul companiei nu a oferit detalii despre noul proiect.

Companiile chineze dezvoltă alternative la tehnologiile vestice pentru a fi mai puțin vulnerabile în eventualitatea în care sunt sancționate, așa cum s-a întâmplat cu Huawei și ZTE.

Xiaomi a anunțat, de asemenea, propria platformă, numită HyperOS. Sistemul de operare este bazat tot pe Android și are rolul de a „lega” produsele din ecosistemul Xiaomi. Compania produce, pe lângă smartphone-uri, smartwatch-uri, aspiratoare, televizoare sau camere video de securitate. Xiaomi anunțat chiar și o mașină electrică.

Samsung a primit aprobare pentru monitorizarea apneei din somn CITEȘTE ȘI Samsung a primit aprobare pentru monitorizarea apneei din somn

Platforma dezvoltată de Lenovo va fi folosită de asemenea pe mai multe categorii de produse, precum PC-uri sau terminale și dispozitive inteligente care le vor permite tuturor oamenilor să experimenteze beneficiile oferite de inteligența artificială, potrivit lui Liu Jun. El a dat asigurări că produsele pun accentul „pe intimitate și securitate”.

Compania a fost acuzată de unii membri ai Congresului american de legături strânse cu guvernul de la Beijing și cu armata chineză, dar a respins acuzațiile. „Lenovo nu este afiliată cu Armata de Eliberare a Poporului, nu este controlată de Partidul Comunist Chinez și nu participă la sau are legături cu campaniile de cyberspionaj ale statului chinez”, a declarat un purtător de cuvânt.

Lenovo a fost autorizată în 2023 în România de Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) să participe la dezvoltarea rețelei 5G din România, deși România are din 2021 o lege special creată pentru a ține la distanță companiile chineze.

viewscnt
Afla mai multe despre
lenovo
sistem de operare