Meta renunță la dezvoltarea mai multor produse hardware

Meta renunță la dezvoltarea mai multor produse hardware
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 nov 2022

Pentru a reduce cheltuielile, Meta nu va mai produce dispozitivele Portal și oprește dezvoltarea unor smartwatch-uri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Meta continuă măsurile de reducere a cheltuielilor, după ce, recent, a eliminat nu mai puțin de 11.000 de locuri de muncă. Acum, compania a trecut la stoparea unora dintre proiectele hardware.

În primul rând, este vorba de dispozitivele Portal - display-urile inteligente menite a fi postate în diverse camere ale caselor și prin care compania oferea funcții de comunicare și acces la diverse alte aplicații.

Apple va lansa în luna noiembrie sistemul de comunicare prin satelit pentru iPhone 14 CITEȘTE ȘI Apple va lansa în luna noiembrie sistemul de comunicare prin satelit pentru iPhone 14

În iunie, Meta anunța că nu le va mai vinde utilizatorilor casnici și că în schimb, acestea vor fi dezvoltate pentru zona de business. În cele din urmă, Portal-urile nu vor mai fi produse deloc.

În al doilea rând, sunt oprite din dezvoltare două smartwatch-uri pe care compania urma să le lanseze în anii următori. Asta după ce, tot în iunie, s-a renunțat la dezvoltarea unui alt smartwatch, aflat într-un stadiu mai avansat de dezvoltare, ce urma a fi lansat în 2023.

Pretențiile companiei americane în ceea ce privește hardware-ul se rezumă acum, în principiu, la căștile de VR și AR. Recent, Meta a anunțat casca Quest Pro, dedicată companiilor.

Renunțarea la cele două proiecte hardware vine la puțin timp după ce Meta a făcut primele disponibilizări din istoria compania, forțată de contextul economic actual.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
hardware
smartwatch
portal