Meta va lansa joi o nouă rețea socială, dar nu și în Europa

Meta va lansa joi o nouă rețea socială, dar nu și în Europa
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 iul 2023

Threads, o nouă rețea socială dezvoltată de Meta (fostă Facebook), va fi lansată joi, însă, la început, aceasta nu va putea fi accesată de utilizatorii din Uniunea Europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un purtător de curând al Comisiei Irlandeze pentru Protecția Datelor a declarat că noua aplicație și rețea socială Threads a celor de la Meta nu va disponibilă în UE în viitorul apropiat, deși aceasta are joi lansarea oficială.

Nu este vorba de vreo restricție impusă de autoritatea europeană, ci de o decizie defensivă luată de Meta, care mai are nevoie timp pentru a armoniza funcționarea noii rețele cu legislația europeană.

Comisia Europeană schimbă procedurile pentru a accelera investigarea companiilor de tehnologie privind confidențialitatea datelor CITEȘTE ȘI Comisia Europeană schimbă procedurile pentru a accelera investigarea companiilor de tehnologie privind confidențialitatea datelor

Decizia vine în contextul în care Meta tocmai a primit o decizie potrivnică din partea Curții Supreme de Justiție a UE, ce a menținut o hotărâre a unei instanțe inferioare germane din 2019, care a interzis Meta să amestece datele propriilor produse fără acceptul utilizatorilor.

De altfel, Meta a plătit deja mai multe sute de milioane de euro în amenzi pe care le-a primit în Europa din cauza modului în care gestionează datele utilizatorilor.

Threads, care nu este altceva decât o clonă de Twitter, venită să profite de nemulțumirile masive generate de regimul Musk, va fi folosită pe baza contului de Instagram. Asta presupune schimbul de date între cele două produse, adică exact ceea ce nu mai are voie să facă Meta în UE fără acordul utilizatorilor.

Întârzierea intrării pe piața europeană a noii rețele dezvoltate de Meta este o veste bună pentru numeroasele alternative care sunt acum în lucru. Mai multe rețele descentralizate se află acum în plin proces de construire, pentru a profita de oportunitatea pe care modul defectuos în care Twitter și Reddit și-au tratat utilizatorii în ultima vreme.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
threads
rețea socială
europa