Meta vrea să vândă haine digitale pe bani reali

Meta vrea să vândă haine digitale pe bani reali
scris 18 iun 2022

Deși adevăratul metavers este încă departe de a deveni realitate, Meta crede că poate deja să profite de interesul oamenilor, vânzându-le obiecte digitale, precum haine, cu bani reali.

Meta anunță Avatars Store, un magazin de produse digitale, care va fi disponibil pe toate platformele sociale ale companiei - Facebook, Messenger și Instagram - cu excepția WhatsApp, care scapă de acest „privilegiu”.

Avatars Store va fi un magazin din care oamenii vor putea să cumpere produse digitale pentru avatarul virtual pe care-l vor folosi metavers. Primele produse disponibile în acest magazin vor fi hainele.

FOTO Instagram testează un nou design inspirat de TikTok CITEȘTE ȘI FOTO Instagram testează un nou design inspirat de TikTok

Vor exista, bineînțeles, haine digitale „de firmă”, ale unor branduri printre care se vor număra Prada, Balenciaga și Thom Browne, cu promisiunea că numărul brandurilor disponibile va crește rapid.

Nu se știe, deocamdată, când va fi lansat exact Avatars Store și nici ce prețuri vor avea hainele - dacă vor avea prețuri de microtranzacții, de haine reale sau undeva între.

Cert este că multor branduri le surâde ideea de a scoate bani din bunuri virtuale. Fortnite are deja teme Balenciaga pentru caracterele din joc, iar în Roblox există magazinul virtual Gucci Town.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
haine
facebook
instagram
messenger
metavers