Microsoft a avut nevoie de 5 ani să repare un bug care afecta Firefox

Microsoft a avut nevoie de 5 ani să repare un bug care afecta Firefox
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 apr 2023

La 5 ani de când a fost raportat prima oară, Microsoft a reușit să repare un bug care ducea la creșterea masivă și inutilă a gradului de încărcare a procesorului în timp ce era folosit browser-ul Firefox.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nivelul ridicat de încărcare a procesorului, observat și reproșat browser-ului Firefox de unii dintre utilizatori, nu era, în fapt, vina celor de la Mozilla, ci se datora unui bug de Windows pe care Microsoft tocmai l-a reparat.

Bug-ul în cauză, care era cunoscut din urmă cu 5 ani, făcea ca modulul de protecție în timp real al antivirusului Windows Defender, integrat în Windows, să realizeze un mare număr de scanări inutile în timp ce rula Firefox, iar asta creștea încărcarea procesorului cu 75%.

Microsoft extinde disponibilitatea serviciului PC Game Pass CITEȘTE ȘI Microsoft extinde disponibilitatea serviciului PC Game Pass

Asta însemna că era consumată în mod inutil o cantitate mult mai mare de energie decât era normal, iar alte programe erau private de resursele necesare.

Update-ul, disponibil pentru Windows 10 și Windows 11, este livrat împreună cu alte 97 de patch-uri care vin să rezolve probleme de securitate ale produselor Microsoft.

Printre aceste probleme se regăsește și o vulnerabilitate de tip 0-day, despre care se știe că a fost folosită de hackeri în atacurile derulate înainte să fie disponibil un patch.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
bug
firefox
windows