Microsoft a împrumutat 17 miliarde de dolari prin cea mai mare emisiunea de obligațiuni corporative din acest an

Microsoft a împrumutat 17 miliarde de dolari prin cea mai mare emisiunea de obligațiuni corporative din acest an
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 31 ian 2017

Microsoft a vânzut obligațiuni de 17 miliarde de dolari, cea mai mare emisiune de bonduri corporative de la începutul acestui an, informează Financial Times și MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Emisiunea a inclus obligațiuni pe șapte maturități, cuprinse între 3 și 40 de ani, având rolul, printrev altele, de a finanța răscumpărarea de acțiuni și cheltuieli de capital. În septembrie, Microsoft a anunțat că va majora dividendele acordate cu 8% și va răscumpăra acțiuni în valoare de 40 de miliarde de dolari.

Deși investitorii au fost luați prin surprindere de mărimea ofertei de bonduri, dat fiind că gigantul american a vândut obligațiuni de aproape 20 de miliarde de dolari în august, rata cuponului a fost pe placul companiei, ceea ce a făcut ca aceasta să împrumute mai mult de 14 miliarde de dolari, cât estimase inițial.

Emisiunea din august a  avut rolul de a finanța preluarea rețelei sociale LinkedIn, fiind a cincea mare emisiune de bonduri corporative din istorie. Microsoft  anunțat, în vara lui 2016, că va cumpăra platforma de socializare în scopuri profesionale LinkedIn, pentru 26,2 miliarde de dolari.

Prima emisiunea de obligațiuni a Microsoft a avut loc în 2009, iar de atunci compania a continuat să se împrumute constant prin această metodă. Compania deține calificativul maxim AAA din partea agențiilor de rating Moody's și S&P și AA+ din partea Fitch.

Companiile, guvernele și agențiile guvernamentale au împrumutat, în total, 600 de miliarde de dolari de la începutul lui 2017, fiind cel mai puternic început de an pe piața obligațiunilor consemnat din 2013.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
obligatiuni
imprumut
linkedin
emisiune