Microsoft a întrerupt negocierile pentru TikTok din cauza președintelui Trump

Microsoft a întrerupt negocierile pentru TikTok din cauza președintelui Trump
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 aug 2020

Aflate sâmbătă într-un stadiu avansat, negocierile dintre Microsoft și ByteDance au fost întrerupte după o declarație a președintelui american.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Povestea platformei sociale dezvoltate de chinezii de la ByteDance în Statele Unite a avut sâmbătă parte de un “twist” demn de un thriller. Aflată la un pas să cumpere TikTok, Microsoft a pus, brusc, pauză negocierilor.

Decizia gigantului american a fost determinată de o declarație, făcută tot ieri, la bordul Air Force One, de către președintele Donald Trump. Întrebat despre situația TikTok, acesta a spus că preferă blocarea acesteia, decât ca o companie americană să cumpere operațiunile din Statele Unite ale TikTok.

Casa Albă va obliga ByteDance să se separe de TikTok în SUA CITEȘTE ȘI Casa Albă va obliga ByteDance să se separe de TikTok în SUA

Imediat după ce declarația a ajuns în presă, Microsoft ar fi întrerupt negocierile cu ByteDance, producătorul TikTok.

Fără intervenția lui Trump, cele două părți ar fi putut ajunge până luni deja la un acord, susțin surse care au cunoștințe legate de negocieri.

Ambele părți au fost luate prin surprindere de declarația președintelui. La negocieri ar fi participat de la bun început și reprezentanți ai administrației prezidențiale, care ar fi indicat că totul va fi în regulă câtă vreme TikTok va avea în Statele Unite un proprietar american.

Negocierile sunt, deocamdată, doar întrerupte. Reprezentanții celor părți speră, însă, la o răzgândire a președintelui.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
microsoft
donald trump