Microsoft a întrerupt negocierile pentru TikTok din cauza președintelui Trump

Microsoft a întrerupt negocierile pentru TikTok din cauza președintelui Trump
scris duminică, 09:40

Aflate sâmbătă într-un stadiu avansat, negocierile dintre Microsoft și ByteDance au fost întrerupte după o declarație a președintelui american.

Povestea platformei sociale dezvoltate de chinezii de la ByteDance în Statele Unite a avut sâmbătă parte de un “twist” demn de un thriller. Aflată la un pas să cumpere TikTok, Microsoft a pus, brusc, pauză negocierilor.

Decizia gigantului american a fost determinată de o declarație, făcută tot ieri, la bordul Air Force One, de către președintele Donald Trump. Întrebat despre situația TikTok, acesta a spus că preferă blocarea acesteia, decât ca o companie americană să cumpere operațiunile din Statele Unite ale TikTok.

Casa Albă va obliga ByteDance să se separe de TikTok în SUA CITEȘTE ȘI Casa Albă va obliga ByteDance să se separe de TikTok în SUA

Imediat după ce declarația a ajuns în presă, Microsoft ar fi întrerupt negocierile cu ByteDance, producătorul TikTok.

Fără intervenția lui Trump, cele două părți ar fi putut ajunge până luni deja la un acord, susțin surse care au cunoștințe legate de negocieri.

Ambele părți au fost luate prin surprindere de declarația președintelui. La negocieri ar fi participat de la bun început și reprezentanți ai administrației prezidențiale, care ar fi indicat că totul va fi în regulă câtă vreme TikTok va avea în Statele Unite un proprietar american.

Negocierile sunt, deocamdată, doar întrerupte. Reprezentanții celor părți speră, însă, la o răzgândire a președintelui.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
tiktok
microsoft
donald trump