Microsoft a lansat update-uri pentru 50 de breșe de securitate din Windows

Microsoft a lansat update-uri pentru 50 de breșe de securitate din Windows
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 iun 2021

Windows rămâne în continuare una din țintele preferate și facile pentru hackeri, drept dovadă numărul mare de vulnerabilități pe care Microsoft trebuie să le repare lună de lună.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Microsoft tocmai a lansat pachetul de patch-uri de securitate pentru Windows aferent lunii iunie. Este unul dintre cele mai voluminoase update-uri din ultima vreme, adresând nu mai puțin de 50 de găuri de securitate.

Și mai grav, 6 din cele 50 de probleme fac parte din categoria de prioritate maximă 0-day, adică existau deja dovezi că sunt exploatate de hackeri la momentul descoperirii.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Cele șase vulnerabilități 0-day sunt etichetate CVE-2021-31955, CVE-2021-31956, CVE-2021-33739, CVE-2021-33742, CVE-2021-31199 și CVE-2021-31201, fiind legate de componente esențiale ale sistemului de operare, precum kernel-ul și sistemul de fișiere NTFS.

45 din cele 50 de patch-uri au fost clasificate ca Importante - al doilea nivel de gravitate după pragul Critical.

Ca de fiecare dată, companiile și utilizatorii sunt încurajați să instaleze cât mai rapid posibil update-urile de securitate.

Echipele de securitate ale Microsoft trec de câteva luni printr-o perioadă mai efervescentă decât de obicei. Nu mai departe de luna aprilie, într-un singur update, producătorul Windows-ului a publicat patch-uri pentru 108 găuri de securitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
update
securitate
windows