Microsoft a lansat update-uri pentru 50 de breșe de securitate din Windows

Microsoft a lansat update-uri pentru 50 de breșe de securitate din Windows
scris vineri, 07:38

Windows rămâne în continuare una din țintele preferate și facile pentru hackeri, drept dovadă numărul mare de vulnerabilități pe care Microsoft trebuie să le repare lună de lună.

Microsoft tocmai a lansat pachetul de patch-uri de securitate pentru Windows aferent lunii iunie. Este unul dintre cele mai voluminoase update-uri din ultima vreme, adresând nu mai puțin de 50 de găuri de securitate.

Și mai grav, 6 din cele 50 de probleme fac parte din categoria de prioritate maximă 0-day, adică existau deja dovezi că sunt exploatate de hackeri la momentul descoperirii.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Cele șase vulnerabilități 0-day sunt etichetate CVE-2021-31955, CVE-2021-31956, CVE-2021-33739, CVE-2021-33742, CVE-2021-31199 și CVE-2021-31201, fiind legate de componente esențiale ale sistemului de operare, precum kernel-ul și sistemul de fișiere NTFS.

45 din cele 50 de patch-uri au fost clasificate ca Importante - al doilea nivel de gravitate după pragul Critical.

Ca de fiecare dată, companiile și utilizatorii sunt încurajați să instaleze cât mai rapid posibil update-urile de securitate.

Echipele de securitate ale Microsoft trec de câteva luni printr-o perioadă mai efervescentă decât de obicei. Nu mai departe de luna aprilie, într-un singur update, producătorul Windows-ului a publicat patch-uri pentru 108 găuri de securitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
update
securitate
windows